Είπε το δικό του «αντίο» στον άλλοτε εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ Γιάννη Πολίτη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών και έστειλε τα συλλυπητήριά της στη οικογένεια του και στους οικείους του.

Ο ΕΣΑΚΕ μίλησε για την μεγάλη διαδρομή του Πολίτη στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό μπάσκετ και τόνισε ότι τον θυμούνται όλοι όχι μόνο για την πολύχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, αλλά και για το ήθος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Πολίτη.

Ο εκλιπών άρχισε να παίζει μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στον Αετό, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Για 14 χρόνια έπαιξε στον ΠΑΟΚ (1970-84). Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήταν παίκτης προπονητής στον ΟΦΗ.

Ο Γιάννης Πολίτης ήταν αρχηγός του «Δικέφαλου του Βορρά» το 1984 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1959.

Θα τον θυμόμαστε όχι μόνο για την πολύχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, αλλά και για το ήθος του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Γιάννη Πολίτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».