ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ελλάδα- Λευκορωσία 77-67: Ήθελε τη νίκη και την πήρε

Η Ελλάδα πήρε την πρώτη της νίκη στο προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2023, επικρατώντας 77-67 της Λευκορωσίας

Κωστής Γόντικας- Ελλάδα
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ελλάδα λίγο έλειψε να πληρώσει τις κακές επιλογές στην αρχή των περιόδων, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Σε αυτή τη διαδικασία των παραθύρων η Ελλάδα πρέπει να μαζεύει νίκες και η νίκη κόντρα στη Λευκορωσία ήταν επιτακτική ανάγκη.

Ο Κωστής Γοντίκας ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την «γαλανόλευκη» στο Αλεξάνδρειο, ο οποίος έδειξε πόσο σημαντικό είναι για έναν παίκτη να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Πολύ καλός ήταν και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος με τα φρέσκα πόδια έδωσε ενέργεια στα κρίσιμα σημεία και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Εξαιρετικός ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης, με το Νίκο Γκίκα που έδωσαν

Η ΔΙΑΚΥΜΝΑΣΗ: Η Εθνική ξεκίνησε μουδιασμένη το παιχνίδι και ο Κωστής Γόντικας ήταν αυτό που σημείωσε τους πρώτους πόντους της «γαλανόλευκης» στο Αλεξάνδρειο που είχε γεμίσει.

Οι Λευκορώσοι στα πρώτα λεπτά ήταν καλύτεροι και από την περιφέρεια έβρισκε πόντους.

Μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει και με τον Γόντικα σε εξαιρετική μέρα πήρε το προβάδισμα.

Το οποίο κράτησε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 38-30 για την Εθνική.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα πήγε να πάθει ότι έπαθε και στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά με καθαρό μυαλό κατάφεραν οι παίκτες του Μανωλόπουλου να κρατήσουν το προβάδισμα.

Οι αστοχία από γραμμή των βολών ήταν μεγάλη και στοίχισε εύκολους πόντους για την επίσημη αγαπημένη.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μπήκε στο παρκέ στα μέσα της τρίτης περιόδου και έδωσε ενέργεια που χρειαζόταν η Εθνική. Έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα και βοήθησε την γαλανόλευκη να ξεφύγει στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 58-48.

Στην τέταρτη περίοδο οι Λευκορώσοι πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν με ένα επιμέρους 4-14 (62-60) και μείωσαν στο καλάθι.

Η Εθνική συνέχισε να είναι άστοχη από τη γραμμή των βολών και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μπόνους των βολών.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 38-30, 58-48, 77-67

ΕΛΛΑΔΑ (Μανωλόπουλος): Γκίκας 7, Γόντικας 13, Καλαϊτζάκης 5, Κασελάκης 14, Λούντζης 12, Αγραβάνης 14, Γιαννόπουλος 3, Κακλαμανάκης, Κατσίβελης 4, Καββαδάς, Μουράτος 5, Ρογκαβόπουλος

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Βέργκουν): Μπλίζνιουκ 17, Ντόντο, Μικούλσκι 2, Παραχούσκι 15, Σάλας 17, Αλάντκα 3, Μπελιάνκου 2, Εμάντεζ, Σίτνικ, Σταμπρούσκι 11, Στουμπέντα

Exit mobile version