ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εθνική ομάδα: Στις 21 Μαϊου έρχεται ο Πιτίνο- Όλο το πλάνο

Το Spοrtime ανοίγει το φάκελο της Εθνικής ομάδας λίγο πριν τις κλήσεις για το Προολυμπιακό αλλά και την άφιξη του Ρικ Πιτίνο σε περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να αναλάβει τα ηνία.

Το Spοrtime ανοίγει το φάκελο της Εθνικής ομάδας λίγο πριν τις κλήσεις για το Προολυμπιακό αλλά και την άφιξη του Ρικ Πιτίνο σε περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να αναλάβει τα ηνία.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το Spοrtime ανοίγει το φάκελο της Εθνικής ομάδας λίγο πριν τις κλήσεις για το Προολυμπιακό αλλά και την άφιξη του Ρικ Πιτίνο σε περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να αναλάβει τα ηνία.

Πότε έρχεται ο Πιτίνο στην Αθήνα; Ποιος παίκτης είναι οριστικά νοκ άουτ; Το όνομα του Σπανούλη που βρίσκεται στη λίστα επιλογών. Η υπόθεση του Αντετοκούνμπο αλλά και τα «αγκάθια» με παίκτες και… προπονητικό τιμ!

Και είναι αλήθεια ότι πριν έρθει ο Πιτίνο στην Αθήνα, όλα θα είναι πανέτοιμα. Ο θρυλικός προπονητής, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους συνεργάτες του και κυρίως τον Θανάση Σκουρτόπουλο ώστε να αρχίσει η προετοιμασία. Ο κόουτς Σκουρτόπουλος μαζί με τον μάνατζερ της Εθνικής, Κώστα Κότση, έχουν ήδη έτοιμα τα πάντα σε ό,τι αφορά στα φιλικά προετοιμασίας, την αναχώρηση και τη διαμονή στον Καναδά. Υπάρχουν ειδήσεις στην όλη διαδικασία. Αλλά και κάποια προβλήματα που απασχολούν το τεχνικό τιμ. Θα τα δούμε όμως ένα προς ένα.

Κατ’ αρχήν στις 21 Μαϊου αναμένεται στην  Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός προπονητής ενημέρωσε τον Θανάση Σκουρτόπουλο επ’ αυτού. Κι έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες απ’ εκείνον για όσα συμβαίνουν εδώ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι παίκτες που θα βρίσκονται στην επιλογή ενόψει της αναχώρησης για τον Καναδά, στις 24 Ιουνίου.

Η πρώτη συγκέντρωση αναμένεται στις 27 ή 28 Μαϊου με επίσημη πρώτη στην  1η Ιουνίου. Ηδη το τεχνικό τιμ έχει καταστρώσει τα πλάνα του και ο Σκουρτόπουλος έχει ενημερώσει για τα πάντα. Υπάρχουν, όμως, μερικά ζητήματα, όπως:

1.Το ότι θα απουσιάζουν πολλοί παίκτες. Επί της ουσίας οι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι διαθέσιμοι (θα αναφέρουμε παρακάτω γι’ αυτό) καθώς η τελική φάση των πλέι οφ στην Basket League μπορεί να τραβήξει μέχρι τις 12 Ιουνίου! Τα ίδια ισχύουν και για τον Νικ Καλάθη που ίσως ενσωματωθεί στην αποστολή απευθείας για τον Καναδά. Κι αυτό γιατί τα ισπανικά πλει οφ μπορεί να τραβήξουν μέχρι τις 20 Ιουνίου. Όπως και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Κι αυτό διότι μετά την αποχώρηση του Ελάιτζα Μπράιαντ για τους Μπακς, ο Ντόρσεϊ θα βρίσκεται στην τετράδα των ξένων με τους οποίους θα τελειώσει το πρωτάθλημα η Μακάμπι. Κι αυτό μπορεί να φτάσει επίσης μέχρι τις 20 του Ιουνίου!

2.Ως συνέχεια του (1) ενδέχεται να υπάρχουν κι απουσίες στο τεχνικό τιμ. Κι αυτό έχει να κάνει τόσο με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (εφόσον το Περιστέρι προχωρήσει κάτι που είναι πολύ πιθανό πλέον) αλλά και με τον Νίκο Παππά (αντίστοιχα με τον Παναθηναϊκό). Όμως και με έναν ακόμα: Τον Κώστα Χατζηχρήστο. Τον οποίο έχει επιλέξει για γυμναστή ο Πιτίνο. Μόνο που ο Χατζηχρήστος πιθανότατα να φτάσει μέχρι τις 8 Ιουνίου με την ΤΣΣΚΑ, άρα θα καθυστερήσει να έρθει. Και σίγουρα δε μπορεί να είναι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

3.Το θέμα Αντετοκούνμπο, βεβαίως. Που για ακόμα μια φορά δεν είναι τόσο απλό. Και σίγουρα δεν πρέπει να θεωρούμε 100% δεδομένη την παρουσία του Greek Freak. Κι αυτό έχει να κάνει φυσικά (και) με τα πλέι οφ του NBA. Θα ήταν πολύ αισιόδοξο το σενάριο έστω και την τελευταία στιγμή να «πετάξει» από τις ΗΠΑ στον Καναδά ο Γιάννης, αλλά καλύτερα να κρατάμε… μικρό καλάθι προς το παρόν τουλάχιστον.

Έτσι λοιπόν πιθανότατα στην «πρώτη» θα βρίσκονται οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με άλλους παίκτες που θα βοηθήσουν στις προπονήσεις τις αρχικές μέχρι να ενσωματωθούν οι υπόλοιποι.

Κι εδώ έχουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα: Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού θα κληθούν;

Φυσικά μέσα στις επιλογές (το έχει πει ο Πιτίνο) βρίσκεται και ο Βασίλης Σπανούλης μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Σλούκα και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οπότε είναι πιθανό να έχουμε τη μεγάλη επιστροφή για ένα Last Dance στον Καναδά και με ορίζοντα το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι στις επιλογές ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος πέρασε ένα πολύ δύσκολο τραυματισμό (ραιβόκρανο) έκανε και χειρουργείο και δεν είναι έτοιμος! Άλλωστε ο ορίζοντας του διεθνούς άσου είναι να εμφανιστεί πανέτοιμος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Απ’ εκεί και πέρα, για τις 24 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για τον Καναδά. Τα πάντα που αφορούν το ταξίδι, τη διαμονή και το πρόγραμμα είναι πανέτοιμα και βέβαια λόγω «φούσκας» δε θα δώσει κανένα φιλικό ματς εκεί η Εθνική μας ομάδα.

Εν αναμονή του Ρικ Πιτίνο λοιπόν που θέλει να προσθέσει κάποια κεφάλαια ακόμα στην ταινία που ετοιμάζει για τη ζωή του. Με την Εθνική ομάδα, την προοπτική της συνεργασίας με τον Αντετοκούνμπο (αν τελικά επιτευχθεί κι εφόσον συνεννοηθεί ο Πιτίνο με τους Μπακς) αλλά και την παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Exit mobile version