ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ευρωμπάσκετ: Πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών

Κόντρα στο Μαυροβούνιο (16:00-ΕΡΤ3) η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μήπως και παρατείνει την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ

Ευρωμπάσκετ
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κόντρα στο Μαυροβούνιο (16:00-ΕΡΤ3) η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μήπως και παρατείνει την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ και στη Βαλένθια.

Η αυλαία του Ευρωμπάσκετ Γυναικών ανοίγει και η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα του Μαυροβουνίου. Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Σερβία και την Ιταλία ακόμα και ψάχνει τη μια νίκη που θα τη στείλει στην επόμενη φάση. Και θα παρατείνει την παρουσία της στη Βαλένθια.

Δύσκολη η αποστολή για την Εθνική ομάδα αλλά έχουμε να κάνουμε με μια όμορφη παρέα. Που μας έχει συνηθίσει στις υπερβάσεις.

«Είμαστε μια νέα και ταλαντούχα ομάδα. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να δώσουμε το 100% της προσπάθειάς μας και να απολαύσουμε την όλη διοργάνωση» είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Μασλαρινός και πρόσθεσε: «Για μας είναι μεγάλη υπόθεση που είμαστε εδώ. Έχουμε καλή και ταλαντούχα ομάδα και θα δούμε πως θα κερδίσουμε οτιδήποτε από τα παιχνίδια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να ευχηθώ στην Άννα (Σπυριδοπούλου) και στην Ελεάννα (Χριστινάκη) καλή ανάρρωση και να επιστρέψουν σύντομα πίσω. Τα  κορίτσια, όμως, που είναι εδώ τα πιστεύουμε πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν το καλύτερο».

Για το αν η Εθνική Ομάδα μπορεί να έχει τον ενθουσιασμό που έδειξε το 2017 ο Μασλαρινός ανέφερε: «Το 2017 ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Η Εθνική Γυναικών όλα τα χρόνια παίζει σε τοπ επίπεδο. Το 2017 υπερέβαλε εαυτόν και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και φέτος. Έχουμε κάποιες παίκτριες όπως η Κατερίνα (Σωτηρίου) και η Άρτεμις (Σπανού) που είναι κομμάτι της συνέχειας αυτής της ομάδας και μεταφέρουν το ίδιο πνεύμα στις νέες  αθλήτριες. Είμαι 100% σίγουρος ότι η διάθεση θα είναι η ίδια».

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κατερίνα Σωτηρίου, υπογράμμισε από την πλευρά της: «Είναι σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας να βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ξεκάθαρα ο στόχος μας να έρθουμε ξανά στο Ευρωμπάσκετ. Είναι κάτι φανταστικό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Αξίζουμε να είμαστε εδώ και όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να είμαστε εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες. Το αξίζουμε και πρέπει να το χαρούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι μεγάλο κατόρθωμα η Εθνική Γυναικών να παίρνει και πάλι μέρος στο Ευρωμπάσκετ»

Exit mobile version