EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 72-73: Η εκδίκηση του Σλούκα

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία. Την έχασε. Του δόθηκε ξανά, χάρη στο πείσμα και τη μαχητικότητα του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Χαμένη και αυτή. Οπως και η αναμέτρηση απέναντι στη Φενερμπαχτσέ (73-72). Ακόμη μία ήττα για τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Με τη… νέμεσις του Αμερικανοισραηλινού να διαθέτει ονοματεπώνυμο. Αυτό του Κώστα Σλούκα. Ο πρώην γκαρντ του...
Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 72-73: Η εκδίκηση του Σλούκα

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία. Την έχασε. Του δόθηκε ξανά, χάρη στο πείσμα και τη μαχητικότητα του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Χαμένη και αυτή. Οπως και η αναμέτρηση απέναντι στη Φενερμπαχτσέ (73-72).

Ακόμη μία ήττα για τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Με τη… νέμεσις του Αμερικανοισραηλινού να διαθέτει ονοματεπώνυμο. Αυτό του Κώστα Σλούκα.

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν της Φενέρ θύμισε στο κοινό του ΣΕΦ τι είχε και τι έχασε. Μέτρησε 20 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και κατέβασε 5 ριμπάουντ. Σκοράροντας τους 6 τελευταίους πόντους για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τρεις εύστοχες βολές και ένα μεγάλο τρίποντο – το μοναδικό που σημείωσε –  ήταν (σχεδόν) αρκετά για να φέρουν τον Ολυμπιακό στο έδαφος. Ο πανηγυρισμός του ήταν τόσο έξαλλος, όσο και τα συνθήματα που ακολούθησε από την εξέδρα.

Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να παίξουν τα … ρέστα τους. Ενα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έφερε το ματς σε απόσταση βολής.

Η τελευταία επίθεση διέθετε κάτι πρωτόγνωρο. Εγινε δίχως τον Βασίλη Σπανούλη! Την ευθύνη ανέλαβε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Το δίποντό του ήταν άστοχο. Όπως και η προσπάθεια του Μιλουτίνοφ (o οποίος αγωνίστηκε υπό το βλέμμα του GM των Σαν Αντόνιο Σπερς, Αρ Σι Μπιούφορντ) για το φόλοου.

Δίχως υπερβολή, η Φενέρ κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό. Τον περιόρισε αργό μπάσκετ, με τις κακές επιλογές να περισσεύουν.

Και ενώ ο Ολυμπιακός έκανε μόνο 8 λάθη (όσα και η Φενέρ), οι παίκτες του Μπλατ έχασαν πολλά ριμπάουντ (9 επιθετικά η τουρκική ομάδα).

MVP: Το είπαμε και παραπάνω, ο Κώστας Σλούκας. Ηγετική η παρουσία του απέναντι στην παλιά του ομάδα, κόντρα στην οποία συνήθιζε να μην παίζει καλά. Αγωνίστηκε για 33:51, έχοντας 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 7/7 βολές.

UP: Λίγα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ήθελε μία γεμάτη εμφάνιση (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα). Και ο Γουίλιαμς – Γκος, παρά το τελευταίο χαμένο σουτ. Ήταν θετικός και κέρδισε τον χρόνο συμμετοχής του.

DOWN: Πολλά πράγματα. Το… κόλλημα του Ολυμπιακού στο 60-60, όπου έχασε 4 απανωτές ευκαιρίες να φύγει στο σκορ. Η αργή ταχύτητα με την οποία κινήθηκε και οι κακές επιλογές, οι οποίες θύμησαν την περσινή περίοδο.

Ο λιγοστός χρόνος που πήρε ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Γιάνις Τίμα. Ο τελευταίος ήταν στη βασική πεντάδα και πάτησε παρκέ για κάτι παραπάνω από 7 λεπτά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πήραν αρκετές λάθος αποφάσεις. Χρησιμοποίησαν το review αρκετές φορές.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 13 (4/7 δίπ., 1/2 τρίπ., 2/2 βολές, 5 ασίστ), Τουπάν 6 (2), Σπανούλης 8 (1/2 δίπ., 1/4 τρίπ., 3/4 βολές, 2 ριμπ., 5 ασίστ, 4 λάθη), Τίμα (0/4 σουτ), Μιλουτίνοβ 6 (3/7 δίποντα, 5 ριμπ., 4 ασίστ), Στρέλνιεκς 2 (1/5 σουτ), Πρίντεζης 10 (3/8 δίπ., 4/4 βολές, 10 ριμπ.), Παπανικολάου 18 (4/4 δίπ., 2/4 τρίπ., 4/5 βολές, 4 ριμπ., 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Μάντζαρης 2, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 3 (1).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζ.Ομπράντοβιτς): Μέλι 8 (1/6 δίπ., 2/3 τρίπ., 9 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλέψ. 1 κόψ.), Μαχμούτογλου 12 (4), Κάλινιτς 16 (1), Σλούκας 20 (5/10 δίπ., 1/3 τρίπ., 7/7 βολές, 5 ριμπ., 4 ασίστ), Γκούντουριτς, Γκιουλέρ, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 7 (1), Λοβέρν 6.

Νίκες για Μιλάνο και Ρεάλ, ρεκόρ η Μπούντουτσνοστ (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 72-73: Η εκδίκηση του Σλούκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.