EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Ηταν «στραβό το κλήμα», το «έφαγαν» και οι… διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται (ακόμη) σε σοκ! Η Αρμάνι Μιλάνο αποχώρησε νικήτρια από το παρκέ του ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» δεν ξέρουν με ποιον να τα βάλουν: με τους εαυτούς τους, που άφησαν σχεδόν 35 λεπτά να κυλήσουν μέχρι να παίξουν για να νικήσουν ή με τους διαιτητές που τους στέρησαν μία μικρή πιθανότητα να πάρουν...
Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Ηταν «στραβό το κλήμα», το «έφαγαν» και οι… διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται (ακόμη) σε σοκ!

Η Αρμάνι Μιλάνο αποχώρησε νικήτρια από το παρκέ του ΟΑΚΑ και οι «πράσινοι» δεν ξέρουν με ποιον να τα βάλουν: με τους εαυτούς τους, που άφησαν σχεδόν 35 λεπτά να κυλήσουν μέχρι να παίξουν για να νικήσουν ή με τους διαιτητές που τους στέρησαν μία μικρή πιθανότητα να πάρουν ένα τελευταίο σουτ;

Κάθε ιστορία έχει δύο όψεις.

Η πρώτη λέει πως ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι αποκαρδιωτικός. Ξανά τα ίδια (αμυντικά) λάθη. Λιγότερη επιπολαιότητα στην επίθεση, αλλά και πάλι.

Κακό ξεκίνημα, κακές περιστροφές στην άμυνα. Με τους Γκουντάιτις και Τζέρελς να κάνουν ό,τι θέλουν.

Ποια είναι η άλλη όψη; Οι διαιτητές! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού – με το… σιγοντάρισμα του κοινού – ασχολήθηκαν παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε μαζί τους. Το μυαλό… χαλάει και όταν συμβαίνει αυτό, χαλούν τα πάντα.

Ναι, οι «πράσινοι» έχουν απόλυτο δίκιο να μιλούν για την τελευταία επίθεση της Αρμάνι. Ήθελαν φανερά να σταματήσουν το ρολόι. Μόνο που οι διαιτητές καταλόγισαν το τέταρτο (!) στη σειρά φάουλ!

Το αποτέλεσμα ήταν να μένουν μόλις 0.6 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ένα σουτ, μία… προσευχή και ό,τι βγει. Τελικά δεν βγήκε τίποτα….

Οι «πράσινοι» θα κάνουν ένσταση για τα 13 χαμένα δευτερόλεπτα! Μετά το καλάθι του Καλάθη στο 2.01, το ρολόι δεν σταμάτησε. Ορθή απόφαση, γιατί το ρολόι πρέπει να σταματάει μετά το όριο των 2 λεπτών.

Ο χρόνος κυλούσε, η Αρμάνι δεν έκανε επαναφορά και όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν και το παιχνίδι σταμάτησε το ματς ξεκίνησε από το 1.48!

Στο 27’ η Αρμάνι ήταν μπροστά στο σκορ με 15 πόντους (61-46). Οι «πράσινοι» κατάφεραν να… ροκανίσουν τη διαφορά παίζοντας για ελάχιστα λεπτά κανονικό μπάσκετ.

Αιτία γι’ αυτό είναι η μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη: 24 πόντοι με 10/20 σουτ και 11 ασίστ. Με τον Καλάθη να έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον 46 πόντους της ομάδας του!

Πλέον, αυτή η ήττα αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να βάλει στο… τραπέζι και το οδυνηρό σενάριο να μείνει εκτός των πλέι οφ! Βλέπετε (και ενώ απομένει ένας αγώνας για το τέλος του πρώτου γύρου) ο 11ος Παναθηναϊκός βρίσκεται μία νίκη πίσω από την 8η Μπάγερν.

Μέσα σε όλα αυτά, τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Κιθ Λάνγκφορντ! Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

MVP: Ο Αρτούρας Γκουντάιτις. Κανονικά θα ήταν ο Νικ Καλάθης, αλλά οι χαμένοι δεν έχουν ποτέ πολυτιμότερο παίκτη. Ο Λιθουανός ταλαιπώρησε κάθε αντίπαλό του, μέτρησε 20 πόντους με 7/8 δίποντα και 6/7 βολές, αλλά και 8 ριμπάουντ!

UP: Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν έμεινε πίσω στο σκορ με 15 πόντους

DOWN: Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο! Επίσης, η… κατάρρευση της Αρμάνι στα τελευταία λεπτά. Ένα ουσιαστικά δικό τους παιχνίδι έγινε θρίλερ. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Σιμόνε Πιανιτζιάνι όταν ο Νέντοβιτς ευστόχησε (αντί να αστοχήσει και να κυλήσει ο χρόνος), με τον Ιταλό να γίνεται έξαλλος!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Εχουν μερίδιο στο αποτέλεσμα. Φταίει ο Παναθηναϊκός, αλλά έχουν και αυτοί. Πρώτα με το λάθος των χαμένων δευτερολέπτων και έπειτα με τον ανοχή που έδειξαν, ενώ ο Παναθηναϊκός ήθελε να σταματήσει τον χρόνο και έκανε φανερά φάουλ!

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-27, 56-64, 83-86.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Βόβορας): Τόμας 11 (4/7 δίπ., 1/3 τρίπ., 0/2 βολές, 6 ριμπ.), Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης, Λάσμε 6, Παππάς 13 (2/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 6/6 βολές, 3 ριμπ., 2 ασίστ), Γκιστ 12 (5/6 δίπ., 7 ριμπ.), Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 24 (9/17 δίποντα, 1/2 τρίπ., 3/5 βολές, 2 ριμπ., 11 ασίστ, 1 κλέψ., 3 λάθη), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 2.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σ.Πιανιτζάνι): Τζέιμς 12 (1/8 δίπ., 1/5 τρίπ., 7/7 βολές, 4 ριμπ., 8 ασίστ, 1 κλέψ., 5 λάθη), ΜίτσοΦ 10 (2/5 δίπ., 2/5 τρίπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ), Γκουντάιτις 20 (7/8 δίποντα, 6/7 βολές, 8 ριμπ.), Μπέρτανς 3 (1), Ταρτσέβσκι 5, Νέντοβιτς 10 (2 τρίπ., 6 ασίστ), Κουζμίνσκας 9 (3/4 δίπ., 3/4 βολές), Μπρουκς 2, Τζέρελς 15 (3/4 δίπ., 3/6 τρίπ.).

 

Αυτούς τους παίκτες ανέδειξε ο Ρικ Πιτίνο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Ηταν «στραβό το κλήμα», το «έφαγαν» και οι… διαιτητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.