EUROLEAGUE

Μπανταλόνα : Η ταινία για τα 25 χρόνια από το Ευρωπαϊκό (Vid)

Με τη συμπλήρωση 25 ετών από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού οι θριαμβευτές του Τελ Αβίβ της Μπανταλόνα συγκεντρώθηκαν για ένα ντοκιμαντέρ

Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την Κυριακή (21/4) συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που η Μπανταλόνα κατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ. Τότε (Μεγάλη Πέμπτη ήταν) που νίκησε τον Ολυμπιακό με 59-57 σ΄έναν από τους πλέον περίεργους και δραματικούς τελικούς που έγιναν ποτέ.

Με αφορμή την 25ετία, λοιπόν οι παίκτες που κατέκτησαν το τρόπαιο συγκεντρώθηκαν στην πόλη προκειμένου να το θυμηθούν, να το γιορτάσουν αλλά και να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ.

Τους αναγνωρίζετε;

Αντε να σας βοηθήσουμε λίγο να θυμηθείτε αυτές τις φάτσες. Ο ευτραφής κύριος στα δεξιά είναι εύκολος. Πρόκειται για τον… δήμιο του Ολυμπιακού, Κορνέλιους Τόμπσον, ο οποίος είχε πετύχει το μεγάλο τρίποντο που διαμόρφωσε το 59-57 (έμελλε να είναι και το τελικό).

Ο κύριος στα αριστερά, είχε πολλά περισσότερα μαλλιά τότε. Τώρα δεν έχει. Πάντως με λίγη προσοχή μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για τον Τόμας Γιοφρέσα, που μαζί με την αδερφό του, Ράφα αγωνίζονταν τότε στην Μπανταλόνα.

Η ιστορία της ζωής τους

Απουσίαζαν ο τότε προπονητής τους, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που βέβαια ακόμα κοουτσάρει (τότε ήταν 34 ετών) και ο Αλφόνσο Αλμπέρτ. Πάντως έκατσαν και πάλι όλοι μαζί, έφαγαν, τα είπαν, γέλασαν και στη συνέχεια… έπιασαν δουλειά.

Αυτούς μήπως τους γνωρίζετε;

Αντε να σας βοηθήσουμε λίγο ακόμα. Από αριστερά, Ζόρντι Βιγιακάμπα, Ράφα Γιοφρέσα, Μάικ Σμιθ και Φεράν Μαρτίνεθ, ανάμεσά τους ο Αντόνιο Μοράλες και τέρμα δεξιά ο Κορνέλιους Τόμπσον. Ουσιαστικά αυτοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Μπανταλόνα εκείνη την εποχή.

Και αρχίζει η δουλειά

Μετά από τις πρώτες συναντήσεις και τις κουβέντες, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1994 έπιασαν δουλειά. Οπως μπορείτε να δείτε, εδώ ετοιμάζεται ο Μάικ Σμιθ προκειμένου να πει τις αναμνήσεις και τις εντυπώσεις του από το ευρωπαϊκό του Τελ Αβίβ. Μπορεί να… πικράθηκε μια ελληνική ομάδα (ο Ολυμπιακός) αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την αξία της Μπανταλόνα εκείνη την εποχή. Εστω κι αν στον τελικό αποδείχθηκε λίγο πιο… τυχερή από τον Ολυμπιακό.

Και για το τέλος

Να μη βγάλουν και μια αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί; Οι πρωταθλητές Ευρώπης στο φάιναλ φορ του 1994 στο Τελ Αβίβ, 25 χρόνια μετά…

Οποιος θέλει να θυμηθεί ξανά τον τελικό μπορεί να το κάνει εδώ

Exit mobile version