×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μπαρτσελόνα: Έσυρε τον χορό της «επίθεσης» κατά των παικτών


    Στέφανος Σύριγγας

Μπαρτσελόνα: Έσυρε τον χορό της «επίθεσης» κατά των παικτών. Η Μπαρτσελόνα έσυρε πρώτη τον χορό της αντεπίθεσης των ομάδων κατά των παικτών ξεκινώντας την επιχείρηση για «ψαλίδισμα» των συμβολαίων τους.


 Η Μπαρτσελόνα έσυρε πρώτη τον χορό της αντεπίθεσης των ομάδων κατά των παικτών ξεκινώντας την επιχείρηση για «ψαλίδισμα» των συμβολαίων τους.

Όπως ανέφερε η «Mundo Deportivo» οι Καταλανοί ετοιμάζουν γενναίες περικοπές στα συμβόλαια των παικτών τους, προκειμένου να μειωθούν κάπως οι τεράστιες οικονομικές απώλειες που έχουν οι εκείνοι, αλλά και όλες ομάδες από την λαίλαπα του κορονοϊού.

Μάλιστα έχουν ενημερώσει ήδη κάποιους παίκτες τους όπως τον Τόμιτς για το «ψαλίδι». Οι «μπλουγκράνα» έχουν τεράστια οικονομικά ζητήματα. Και μετά την αναβολή της ACB και της Euroleague τα ταμεία τους περνάνε δύσκολες ώρες. Και μιλάμε για μια ομάδα που έχει μυθικό μπάτζετ, που φτάνει πάνω από 32 εκατ. ευρώ (μόνο το 3ετές συν 1 συμβόλαιο του Μίροτιτς της κοστίζει κοντά στα 9 εκατ. ευρώ)!

Την ίδια στιγμή το ταμείον παρουσιάζει «μείον» που ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ! Οι Καταλανοί με την κίνησή τους αυτή έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει η αντεπίθεση των συλλόγων. Εγιναν ο «λαγός» της κούρσας που ετοιμάζεται κατά των παικτών. Η επέλαση του κορονοϊού και τα «λουκέτα» που έχουν μπει παντού, προκαλούν μαύρες οικονομικά τρύπες σε όλους και δη στις ομάδες.  Τα έσοδα συρρικνώθηκαν την ίδια στιγμή που τα έσοδα όχι τρέχουν, αλλά καλπάζουν και κάνουν τα ταμεία των ομάδων να αναστενάζουν!

Οι αναβολές στα εθνικά πρωταθλήματα και δη στην Euroleague έχουν προκαλέσει «εγκεφαλικά» στις ομάδες, που κάθε μέρα μπαίνουν μέσα με τα… μπούνια, καθώς τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς, διαφημίσεις, εισιτήρια χάνονται. Η Euroleague έβαλε το θέμα των περικοπών των συμβολαίων των παικτών στο τραπέζι σε μια προσπάθεια να ρεφάρουν κάπως οι ομάδες τις απώλειες.

Τα έβαλε το θέμα διακριτικά όμως, καθώς η Ενωση Παικτών της διοργάνωσης δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί «ψαλίδι» στους μισθούς. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο κάποιες δηλώσεις σποραδικές από την Ζαλγκίρις και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για περικοπές για να… σωθεί κάπως η παρτίδα.

Έδωσε το σήμα η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα όμως, έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η αντεπίθεση των ομάδων και να ξεκινήσει η διαδικασία περικοπών. Το θέμα όμως, δεν είναι δυνατόν να περάσει τόσο εύκολα. Οι παίκτες δεν θα κάνουν εύκολα πίσω. Και γιατί να κάνουν; Τα συμβόλαιά τους είναι… βαριά χαρτιά και δεν είναι καθόλου εύκολο να τα μειώσει η κάθε ομάδα από μόνη της. Χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη των παικτών.

Τα «εγκληματικά λάθη» της Euroleague

Για το όλο θέμα, φταίει η Euroleague. Αν ήταν σοβαρός οργανισμός όπως είναι το NBA θα είχε προβλέψει να υπάρχουν ειδικοί όροι στα συμβόλαια των παικτών. Το NBA έχει βάλει όρους για περικοπές στα συμβόλαια σε περιπτώσεις αναβολής των αγώνων ακόμα και σε περιπτώσεις πανδημίας ή πολέμου. Μόνο για εισβολή εξωγήινων δεν έχει βάλει…

Οι άνθρωποι είναι σοβαροί και οργανωμένοι. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Γενικά δεν αφήνουν τίποτα που να μην το έχουν σκεφτεί και να μην το έχουν προβλέψει. Αντίθετα η Euroleague αγρόν αγοράζει. Έχει κάνει «εγκλήματα» στο όλο θέμα. Δεν έχει σκεφτεί τίποτα.

Δεν είχε προβλέψει να μπει κανένας… παράξενος και απρόβλεπτος όρος στα συμβόλαια. Κι αυτά τα «εγκλήματα» θα τα λουστεί τώρα…


Τελευταία Νέα