×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Euroleague: Αυστηροί οι νέοι κανονισμοί


Μαντώ Καψάλη

Euroleague: Αυστηροί οι νέοι κανονισμοί


Η Euroleague έστειλε στις ομάδες τους κανονισμούς για τη νέα σεζόν όπου προβλέπονται ποινές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι νέοι κανονισμοί της Euroleague, για τους οποίους ενημερώθηκαν οι ομάδες, προβλέπουν αυστηρές ποινές σε όσους δε συμμορφωθούν. Ποινές που αρχίζουν από αλλαγή έδρας, συνεχίζουν με ήττες (0-20) και καταλήγουν σε αποβολή!

Επίσης η Euroleague προβλέπει τελική βαθμολογία σε περίπτωση πρόωρης διακοπής της σεζόν.

Ας δούμε, όμως τι προβλέπεται.

Κάθε αγώνας που δεν θα διεξάγεται λόγω των απαγορεύσεων ή των οδηγιών που επικρατούν σε κάποια χώρα, θα αναβάλλεται και θα μετατίθεται για άλλη ημερομηνία. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τρεις φορές για κάθε αναμέτρηση, ενώ όλα τα παιχνίδια της Regular Season της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου του 2021. Στη συνέχεια, το deadline για τα ματς των πλέι-οφ είναι η 5η Μαϊου.

Η Euroleague θα συνεργαστεί με την γηπεδούχο ομάδα για να αλλάξει η έδρα ενός αγώνα και να μεταφερθεί όπου είναι δυνατό, αρκεί φυσικά το γήπεδο να έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες – γήπεδα ή σε περίπτωση που έχει καταγραφεί ήδη το όριο των τριών αλλαγών, η ομάδα της οποίας η χώρα (με τις απαγορεύσεις ή τις συνθήκες) προκάλεσε την αλλαγή στην έδρα και στην ημερομηνία, θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-20. Συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολή της ομάδας από την διοργάνωση.

Αν κάποια ομάδα έχει λιγότερους από οκτώ διαθέσιμους παίκτες λόγω του Covid-19, τότε θα χάσει τον αγώνα με 0-20. Και εδώ ισχύει πως συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολή της ομάδας από την διοργάνωση.

Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20. Αν αυτό συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά.

Σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, τότε η βαθμολογία μέχρι την διακοπή θα καταγραφεί ως η τελική, σε περίπτωση που υπάρξει επιστροφή στα παρκέ μετά από κάποιο διάστημα. Αν χρειαστεί, οι ομάδες θα αγωνιστούν στα ματς που έχουν απομείνει ή που έχουν αναβληθεί, για να υπάρχει ο ίδιος αριθμός αγώνων για όλους.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ


Sportime News