EUROLEAGUE

Μακάμπι: Οι τέσσερις πληγές της στα τελευταία δευτερόλεπτα

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν τους έχουν καταραστεί αλλά είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες της Μακάμπι, φέτος παρουσιάζονται άτυχοι. Καθώς στον πρόσφατο αγώνα με την Αρμάνι στο Τελ Αβίβ, το σκηνικό επαναλήφθηκε!

Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ερυθρός Αστέρας LIVE
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν τους έχουν καταραστεί αλλά είναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες της Μακάμπι, φέτος παρουσιάζονται άτυχοι. Καθώς στον πρόσφατο αγώνα με την Αρμάνι στο Τελ Αβίβ, το σκηνικό επαναλήφθηκε!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Μακάμπι έχει χάσει τέσσερις αγώνες στη φετινή Euroleague στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μια «κατάρα» που άρχισε από το τρίποντο του Άαρον Χάρισον στο ΣΕΦ, τη συνέχισε ο Μπομπουά στην Πόλη… Την έκανε ακόμα μεγαλύτερη ο Βαν Ρόσομ στην Βαλένθια και πρόσφατα στο Τελ Αβίβ ο Πάντερ και ο Ντιλέινι έριξαν περισσότερο αλάτι στις πληγές της Μακάμπι.

ΣΕΦ, 16/10: Ο Χάρισον έβαλε τέλος

Με το σκορ στο 82-82 αφού 11’’ πριν τη λήξη ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε ισοφαρίσει, ο Ολυμπιακός πήρε την τελευταία επίθεση κόντρα στην Μακάμπι. Ο Άαρον Χάρισον δεν έκανε λάθος! Με τρίποντο ακριβώς στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 85-82. Η Μακάμπι έπεσε…

SINAN ERDEM, 5/11: Η ώρα του Μπομπουά

Στον αγώνα με την Εφές η Μακάμπι έπαιξε ένα ακόμα θρίλερ. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά, 23’’ πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα 91-89 στους γηπεδούχους. Ο Μπράιαντ έκανε λάθος αλλά οι Ισραηλινοί πήραν μια ακόμα ευκαιρία καθώς Ζίζιτς έκοψε το σουτ του Μορμάν (6’’ για τη λήξη). Όμως ο Μπομπουά έριξε τάπα στον Γουίλμπεκιν την ώρα που σηκωνόταν για τρίποντο… Τέλος!

LA FONTETA, 20/11: Ρεσιτάλ λαθών

Εδώ μιλάμε για ρεσιτάλ ανοησίας. Με 47’’ να απομένουν για το τέλος η Μακάμπι ήταν μπροστά με 80-77. Κι όχι μόνο αυτό. Για να συμπληρωθεί το παζλ της «αυτοκτονίας», οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήραν και την κατοχή, 36’’ πριν το φινάλε, μετά από κλέψιμο του Μπράιαντ στον Βαν Ρόσομ. Ο Γουίλμπεκιν αστόχησε σε τρίποντο (στα 13’’) και μετά έχουμε το πρώτο σφάλμα: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς (στα 7’’) σούταρε ανενόχλητος για τρίποντο και ισοφάρισε 80-80. Ο Σφαιρόπουλος ορθώς πήρε time out για να επαναφέρει τη μπάλα κοντά στη ρακέτα της Βαλένθια. Η επαναφορά ήταν για τα… θηρία, ο Ζίζιτς έχασε τη μπάλα, ο Ντούμπλιεβιτς έκλεψε και πέταξε τη μπάλα στον Βαν Ρόσομ. Η 7η ασίστ του Μαυροβούνιου και του λέι απ του Βέλγου, χάρισαν στην Βαλένθια μια αναπάντεχη νίκη με 82-80.

 

MENORA MIVTACHIM ARENA, 26/11: Πρώτα ο Πάντερ, μετά ο Ντιλέινι

Εδώ έχουμε τρομερά πράγματα να γίνονται. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο η Μακάμπι ήταν μπροστά με 70-66 ενώ απέμεναν 28’’ για το τέλος του αγώνα. Παρόλ’ αυτά δέχθηκε… τετράποντο καθώς στο εύστοχο τρίποντο του Πάντερ του έγινε και φάουλ από τον Ντιμπαρτολομέο. Ο Πάντερ (18’’ για τη λήξη) ευστόχησε και στη βολή: 70-70 και παράταση καθώς ο Γουίλμπεκιν αστόχησε σε τρίποντο. Με 14’’ για το τέλος του έξτρα πεντάλεπτου, με 2/2 βολές ο Γουίλμπεκιν έδωσε προβάδισμα 85-84 στην Μακάμπι, αλλά ο Ντιλέινι, στα 3’’ έκρινε τον αγώνα και η Αρμάνι έφυγε νικήτρια με 86-85 από το Τελ Αβίβ.

Exit mobile version