EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 65-64: Ο Γουίλμπεκιν τον κέρασε… φαρμάκι!

Παρά την κακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να πάρει το διπλό στο Τελ Αβίβ. Το φινάλε όμως άνηκε στον Σκότι Γουίλμπεκιν!

Συντάκτης: Μιχάλης Γκιουλένογλου Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Αγνώριστος. Σε μία υπερβολική κρίση δεν άξιζε αυτή τη νίκη.

Μπορούσε να την πάρει. Και αν αυτό ήταν η πραγματικότητα, κανείς δεν θα ασχολούνταν τόσο με την εμφάνιση.

Μόνο που τώρα αυτό που κοιτά κατάματα ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι πως είναι και ηττημένος και άθλιος.

Αυτή είναι η αλήθεια μετά το 65-64 υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η πικρή πλευρά αναφέρει πως το έργο των Πειραιωτών για την 5η θέση έγινε ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό. Ήταν εξαιρετικά άστοχος. Και όμως. Έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο… χιλιοστό.

Ο Βασίλης Σπανούλης θέλησε να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Το δικό του τρίποντο έφερε γλυκές αναμνήσεις. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε κεφάλι στο σκορ με 64-63.

Στην τελευταία επίθεση της Μακάμπι τον ρόλο του… Σπανούλη ανέλαβε ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Δεν αστόχησε: 65-64 η ομάδα από το Ισραήλ.

Και η μπάλα στον Ολυμπιακό. Η (προ)τελευταία επίθεση δόθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη. Αυτή τη φορά το πεταχτάρι δεν έφερε χαμόγελα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε τη νίκη. Και το δικαίωμα να ελπίζει πως θα μπορέσει να προλάβει την οκτάδα. Το δεύτερο ελληνικό… σκαλπ του, μετά από αυτό του Παναθηναϊκού.

Πάμε τώρα και στο κακό της υπόθεσης.

Με 5/26 τρίποντα και μόλις 7 ασίστ, μοιάζει με… θαύμα που το ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Γι’ αυτό ευθύνη φέρει (πέρα από τον Σπανούλη των τελευταίων πέντε λεπτών όπου μέτρησε 12 από τους 15 τελευταίους πόντους της ομάδας του) ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Στο πιο ώριμο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό (16π.). Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα. Αλλά με καλή και άλλα με κακή αιτία.

Ο Ολυμπιακός πήρε 13 επιθετικά ριμπάουντ. Εκμεταλλεύτηκε ελάχιστα.

MVP: Ο σκόρερ ενός νικητήριου σουτ είναι και ο πολυτιμότερος. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν είναι ο… τυχερός! Ήταν εξαιρετικά άστοχος στα τρίποντα, αλλά ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη. Εναλλακτική πρόταση ο Ταρίν Μπλακ που ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού.

UP: Όχι πολλά. Δεν θα μπορούσε αλλιώς. Κρατάμε μόνο τον Γουίλιαμς – Γκος και τον Σπανούλη των τελευταίων λεπτών. Τίποτα άλλο.

DOWN: Πολλά. Κυριότερα φαντάζει η απουσία δημιουργίας με μόλις 7 ασίστ και τον (συνήθη ύποπτο) Σπανούλη να μένει δίχως τελική πάσα. Είχε απέναντί του έναν άνθρωπο που τον ξέρει απέξω και ανακατωτά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μολονότι το ματς πήγε στο τελευταίο καλάθι, δεν είχαν δύσκολες αποφάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 26-29, 45-42, 65-64

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γ.Σφαιρόπουλος):  Γουίλμπεκιν 17 (7/11 δίπ., 1/7 τρίπ.), Πάργκο 5  (5 ριμπ.), Ο’ Μπράιαντ 7 (0/5 τρίπ.), Καλοϊάρο, Ρολ 9 (1), Κέιν 6, Τάιους 2 (3 κοψ.), Ντι Μπαρτολομέο, Κόεν, Μπλακ 19 (7/9 δίπ., 7 ριμπ.), Ζούσμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 16 (8/14 δίπ.), Τουπάν 3 (1), Σπανούλης 16 (2/5 δίπ., 3/8 τρίπ.), Τίμα, Μιλουτίνοφ 9 (7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 4 (1/6 τρίπ.), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 6 (8 ριμπ.), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, Λεντέι 6.

 

Exit mobile version