Πέσιτς

 Η Μπαρτσελόνα χθες νίκησε την Άλμπα Βερολίνου για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague αυτό όμως είχε μικρή σημασία. Οι δρόμοι της Βαρκελώνης είχαν γεμίσει διαδηλωτές, λόγω της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στην Καταλονία.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να...

 Η Μπαρτσελόνα χθες νίκησε την Άλμπα Βερολίνου για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague αυτό όμως είχε μικρή σημασία. Οι δρόμοι της Βαρκελώνης είχαν γεμίσει διαδηλωτές, λόγω της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στην Καταλονία. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να καταλάβει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας και επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές έχουν κάθε δικαίωμα διαδηλώσουν και να κάνουν γνωστή την γνώμη τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέσιτς: «Είμαι από τη Γιουγκοσλαβία, που δεν υπάρχει πλέον. Η κατάσταση εκεί ήταν πιο σοβαρή απ’ ότι εδώ. Έχω πολλούς φίλους στην Καταλονία, κάποιοι συμφωνούν με την ανεξαρτησία, κάποιοι όχι. Εγώ είμαι μόνο προπονητής, αλλά ως άνθρωποι επηρεαζόμαστε από την πολιτική.

Πιστεύω ότι η διαδήλωση στην Καταλονία είναι θετική, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας. Αν αποφευχθεί η Βία, θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν και να γνωστοποιήσουν τη γνώμη τους, επειδή είναι η χώρα τους. Η Καταλονία είναι η χώρα τους, πώς μπορώ να έχω γνώμη για το σπίτι τους;».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram