Ρεάλ: Έχει βγάλει 16,6 εκατομμύρια δολάρια από το ΝΒΑ!


Μαντώ Καψάλη

Ρεάλ: Έχει βγάλει 16,6 εκατομμύρια δολάρια από το ΝΒΑ!


Η Ρεάλ όχι μόνο δεν αρχίζει τα αντικαταθλιπτικά χάπια και δεν τα βάφει μαύρα όταν ένας παίκτης της μετακομίζει στο ΝΒΑ, αλλά η «βασίλισσα» ανοίγει σαμπάνιες, καθώς ξέρει ότι η μετακίνηση αυτή θα φέρει γερά λεφτά στα ταμεία της. H μετακόμιση παικτών της Ρεάλ στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει ταμεία της ομάδας με πολύ χρήμα.

Οι ρήτρες από συμβόλαια παικτών όπως οι Φακούντο Καμπάτσο, Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Μίροτιτς, Σέρχιο Ροντρίγκεζ, Ραούλ Λόπεζ, Ματσέι Λαμπ, έκαναν πλουσιότερη την Ρεάλ Μαδρίτης  κατά 16,6 εκατομμύρια δολάρια!

Ο τελευταίος παίκτης που αποχαιρέτησε την Ρεάλ και πήρε τον δρόμο για το ΝΒΑ ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο, που έκλεισε στους Νάγκετς. Η απώλειά του Αργεντινού αφήνει σίγουρα ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό στην ομάδα.

Από την άλλη όμως, της φέρνει μια τεράστια οικονομική χαρά, καθώς η ρήτρα (NBA option out) που υπήρχε στο συμβόλαιο του Αργεντινού για το ΝΒΑ ήταν όχι 1, 2 ή 3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά 6 ολάκερα εκατομμύρια παρακαλώ! Το ποσό αυτό είναι σίγουρα μακράν το μεγαλύτερο που έχει βγάλει η Ρεάλ από αυτά τα deal

Έφυγε φθηνά ο Ντόντσιτς

Ο μόνος που έφυγε σχετικά φθηνά από την Ρεάλ ήταν o Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος είχε θέματα με το buy out και είχε σειρά επαφών με την Ρεάλ για να μπορέσει να πάει στους Ντάλας Μάβερικς.

Τελικά τα βρήκε με την Ρεάλ στα 2 εκ. και πήρε την «ελευθέρας» του για να πάει στο Ντάλας.

Τα 5εκ. των Μίροτιτς, Ροντρίγκεζ

Τo ποσό δεν είναι μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα είχε βάλει 2,5 εκατ. από την ρήτρα του Νίκολα Μίροτιτς τo 2014 (πήγε στους Μπουλς) ή είχε βάλει άλλα 2,5 εκατ. το 2016 από την μετακόμιση του Σέρχιο Ροντρίγκεζ στους Φιλαντέλφια 76ρς. Δηλαδή από τους 2 αυτούς παίκτες η «βασίλισσα» έβγαλε 5εκ. και μάλιστα πριν χρόνια.

Έβαλε 3,6 εκατ. από Λαμπ και Λόπεζ

To 2002 o Ραούλ Λόπεζ άφησε την Ρεάλ για να πάει στο ΝΒΑ και τους Τζαζ. Η «βασίλισσα» είχε προβλέψει από τότε να υπάρχουν ρήτρες για το ΝΒΑ στα συμβόλαια των παικτών της και έτσι έβγαλε 1,8 εκατ. δολάρια από την ιστορία αυτή,

Το 2003 ο Ματσέι Λαμπ αποφάσισε να την κοπανήσει από την Ρεάλ και να πάει στους Μπουλς (τα δικαιώματά του πάντως, τα είχαν οι Νικς).

Η «βασίλισσα» δεν του είχε δώσει άδεια, αλλά ο Πολωνός σέντερ την… έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Πήγε στην Αμερική, αλλά δεν έκλεισε στους  «ταύρους».

Γύρισε πίσω στην Ισπανία και την Ρεάλ. Δόθηκε δανεικός στην Universidad Complutense και έπαιξε στην Α2 της χώρας με την ομάδα. Μέσω ανταλλαγών βρέθηκε στους Σανς το 2004 και τελικά έπαιξε με τους «ήλιους» στο ΝΒΑ και φυσικά η Ρεάλ έβγαλε 1,8 εκατ. από το buy out.

Η Ρεάλ έχει βγάλει κι άλλα λεφτά κατά καιρούς από άλλους παίκτες, αλλά έχει χάσει κι όλας, καθώς παίκτες όπως οι Γούιλι Ενρανγκόμεθ, Σαλάχ Μεϊρί, Κάιλ Σίνγκλερ πήγαν τσάμπα στο ΝΒΑ, καθώς τα συμβόλαιά τους με την «βασίλισσα» είχαν λήξει όταν πέρασαν τον Ατλαντικό.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΡΕΆΛ ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ          ΠΑΙΚΤΗΣ           ΟΜΑΔΑ                       BUY OUT

2002      Ραούλ Λόπεζ      Γιούτα Τζαζ         1,8 εκατ.

2004      Ματσέι Λαμπ     Φίνιξ Σανς           1,8 εκατ.

2014      Νίκολα Μίροτιτς               Σικάγο Μπουλς  2,5 εκατ.

2016      Σέρχιο Ροντρίγκεζ             Φιλαντέλφια 76ρς            2,5 εκατ.

2018      Λούκα Ντόντσιτς              Ντάλας Μάβερικς             2 εκατ.

2020      Φακούντο Καμπάτσο      Ντένβερ Νάγκετς              6 εκατ.


Sportime Extras