×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τόμας Μπαχ: «Η Euroleague έχει εισβάλλει βίαια στη δουλειά του ευρωπαϊκού μπάσκετ»


    Sportime Team

Τόμας Μπαχ: «Η Euroleague έχει εισβάλλει βίαια στη δουλειά του ευρωπαϊκού μπάσκετ». Ο Τόμας Μπαχ κάλεσε τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να δουλέψουν...


Ο Τόμας Μπαχ κάλεσε τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να δουλέψουν μαζί και αρμονικά, προκειμένου να προστατέψουν το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο.

Στο λόγο του χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Euroleague. Ως παράδειγμα προς αποφυγή!

Στη συνάντηση της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε: «Η ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό βασίζεται στην αλληλεγγύη και την συμμετοχή, αλλά και στην ενασχόληση εκατομμυρίων εθελοντών ανά τον κόσμο».

Ο Τόμας Μπας θέλησε να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλητισμού βρίσκεται υπό πίεση, για να μην πω υπό απειλή.

Οι αθλητικοί οργανισμοί, που βασίζονται στον εθελοντισμό και την κοινωνική σύμπλεξη, αντιμετωπίζονται όπως κάθε εμπορικός και διαφημιστικός φορέας που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Θέλουν απλά να μαζέψουν τους καρπούς των δέντρων, που έχεις φυτέψει και φροντίσει για χρόνια. Αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό όπως και τα υπόλοιπα πράγματα και αυτό βάζει τους αθλητικούς οργανισμούς σε μπελά.

Το βλέπουμε αυτό στην Ευρωλίγκα και στον τρόπο που εισβάλλει στην δουλειά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που κάνει σχεδόν αδύνατες διοργανώσεις εθνικών ομάδων».


Τελευταία Νέα