ΜΠΑΣΚΕΤ

Φαλ και Μιλουτίνοφ γίνονται Έλληνες γράφει ο Πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει βρει τη λύση προκειμένου οι Φαλ και Μιλουτίνοφ να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο
Φαλ και Μιλουτίνοφ γίνονται Έλληνες γράφει ο Πρωταθλητής

Με την πίκρα της απώλειας του πρωταθλήματος από το 2-0, ο Ολυμπιακός σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν, με στόχο να βάλει τις βάσεις ώστε να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύνολο.

Ένα από κύρια μελήματα των «ερυθρόλευκων» είναι χωρίς αμφιβολία η αύξηση του ελληνικού στοιχείου, με την επόμενη μέρα να ξεκινά με Ντόρσεϊ αντί Κάνααν.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Πρωταθλητής» αποκαλύπτει πως έχει βρεθεί η λύση προκειμένου οι Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ να γίνουν κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου, ακολουθώντας τον δρόμο του Τόμας Γουόκαπ.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να βρίσκονται στο ροτέισιον και των εγχώριων διοργανώσεων χωρίς να πιάνουν θέση ξένου.

Από τη μια πλευρά, ο 32χρονος Γάλλος «κροκόδειλος» συμπληρώνει τον Αύγουστο τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα και σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει από το 2021 θα έχει το δικαίωμα να κάνει τα χαρτιά του ώστε να λάβει ελληνική ιθαγένεια.

Διότι ως πολίτης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία) δεν υποχρεούται να έχει συμπληρώσει 7ετή παραμονή στη χώρα μας, αλλά 3ετή.

Παράλληλα, ο 29χρονος Σέρβος έχει συμπληρώσει πλέον έξι χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, ενώ από το 2020 είναι κάτοχος golden visa.

Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπει η ελληνική νομοθεσία σχετικά με τις τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας

**Εξαιρέσεις από την 7ετή συνεχή νόμιμη διαμονή:

1) Για τους κατόχους ιθαγένειας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους συζύγους Έλληνα ή Ελληνίδας με τέκνο, όσους έχουν τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, καθώς και τους ανιθαγενείς, αρκεί η προηγούμενη νόμιμη διαμονή αυτών στην Ελλάδα επί μια τουλάχιστον συνεχή τριετία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φαλ και Μιλουτίνοφ γίνονται Έλληνες γράφει ο Πρωταθλητής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.