ΜΠΑΣΚΕΤ

Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 107-77: Συντριβή και προβληματισμός

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε απολύτως τίποτα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε στης οποίας τα «νύχια» έγινε εύκολη λεία
Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 107-77: Συντριβή και προβληματισμός

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το φαβορί απέναντι στην Φενέρμπαχτσε είναι κάτι που το γνωρίζαμε μόνο που δεν είναι αυτό το θέμα της αναμέτρησης.

Στην έδρα της πρωτοπόρου της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να δείξει ότι έκανε ουσιαστική πρόοδο στον αγώνα με την Μπασκόνια. Να παρουσιάσει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, να βγάλει ενέργεια, να παλέψει! Με εξαίρεση ένα καλό επτάλεπτο στην πρώτη περίοδο, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να γίνουν- τελικά- μέρος του σόου της Φενέρμπαχτσε όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ (107-77).

Είναι ένας αγώνας που δεν ανέδειξε μόνο την ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τις ομάδες της κορυφής της Euroleague αλλά επανέφερε τον Παναθηναϊκό στο σημείο μηδέν, εκεί που βρισκόταν πριν από τον αγώνα με την Μπασκόνια.

Το επιθετικό ταλέντο του Ντουέιν Μπέικον ξεχώρισε από τον Παναθηναϊκό αν και δεν έχει νόημα μετά από τέτοιο αγώνα να συζητάμε τέτοια θέματα.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο πολύ καλό ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσε (7-0 και 10-2 στο 3’) καθώς ισορρόπησε την κατάσταση και με σερί 10-0 πέρασε 24-20 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Γουόλτερς και Μπέικον είχαν από 7 πόντους στο παραγωγικό διάστημα του «τριφυλλιού» απέναντι στην καλύτερη φετινή άμυνα της Euroleague.

Η κατάσταση άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανέβασε την πίεση στην άμυνά της και ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε. Σε ένα δύσκολο διάστημα όπου η Φενέρμπαχτσε έκανε σερί 13-0 και ξέφυγε 35-25 οι «πράσινοι» είχαν 0/5 τρίποντα και ένα άστοχο δίποντο ενώ γενικά είχαν αποδιοργανωθεί.

Η Φενέρ πέτυχε 33 πόντους στη δεύτερη περίοδο έχοντας 10/12 δίποντα και 4/6 τρίποντα με τους «πράσινους» να είναι παθητικοί στην άμυνα κι εξαιρετικά προβλέψιμοι στο σετ παιχνίδι τους στην επίθεση.

Με 5/18 σουτ και 15 πόντους συνολικά στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -15 (σκορ 55-40 για τους γηπεδούχους) στο τέλος του ημιχρόνου.

Αλλά κι ένα ακόμα άσχημο μαντάτο, τον τραυματισμό στη μέση του Μάριους Γκριγκόνις  ο οποίος αποχώρησε με 1’23’’ πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Ο αγώνας είχε πάει καθαρά στην πλευρά της Φενέρμπαχτσε και είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν απόλυτα ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε «νεύρο». Η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς, έφτασε και τους 20 πόντους για πρώτη φορά στο 22’30’’ (σκορ 62-42) και  οι «πράσινοι» πελαγοδρομούσαν!

Με 1’24’’ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ πήγε στο 75-51 και η ελληνική ομάδα είχε χάσει κάθε επαφή με το σκορ. Η Φενέρμπαχτσε σκόραρε όπως ήθελε όταν ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε ούτε να βρει εύκολο καλάθι ούτε και να παίξει άμυνα.

Να φανταστείτε οι «πράσινοι» βρήκαν εύστοχο τρίποντο μετά από 12 άστοχες προσπάθειες σε 26 αγωνιστικά λεπτά! Η Φενέρμπαχτσε από το 35’ ξεπέρασε τους 90 πόντους και το μαρτύριο κορυφωνόταν.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 10, Μπιρσέν, Χαζέρ 7, Γουίλμπεκιν 19, Έντουαρντς 14, Μαχμούτογλου 9, Χέις 16, Πιερ 2, Τζεκίρι 6, Γκούντουριτς 8, Μπούκερ 7, Καλάθης 9

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 6, Γουόλτερς 11, Λι 2, Παπαγιάννης 12, Γουίλιαμς 10, Γ. Καλαϊτζάκης 3, Μπέικον 20, Πονίτκα 7, Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Γκουντάιτις

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φενέρμπαχτσε- Παναθηναϊκός 107-77: Συντριβή και προβληματισμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College