ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία έχει πολύ μεγάλο σημασία για την Εθνική ομάδα και οι λόγοι είναι εμφανείς και ξεκάθαροι

Μετά τις πρώτες δύο νίκες επί της Κροατίας και της Ιταλίας η Ελλάδα ετοιμάζεται να βάλει την πρώτη μαθηματική σφραγίδα στο Ευρωμπάσκετ
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μετά τις πρώτες δύο νίκες επί της Κροατίας και της Ιταλίας η Ελλάδα ετοιμάζεται να βάλει την πρώτη μαθηματική σφραγίδα στο Ευρωμπάσκετ

Μην αναρωτιέστε. Η Ελλάδα με νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας (18:00) στο Μιλάνο εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. ΟΚ, θεωρητικά δεν ανησυχούμε αλλά καλό είναι να «χτίζουμε» στόχους σιγά- σιγά. Θα απομείνει άλλη μια νίκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτιά στη βαθμολογία του ομίλου.

Επί της ουσίας, όμως και πέρα από τα τυπικά, το Βερολίνο είναι ήδη σίγουρο για την Ελλάδα. Κι αφού νίκησε τις δύο ισχυρότερες ομάδες του ομίλου, μπορεί να χρησιμοποιήσει εντελώς διαφορετικά τα επόμενα ματς.

Προσοχή: Να χρησιμοποιήσει. Να δει πράγματα ο προπονητής. Να κάνει τη διαχείρισή του. Όχι να αδιαφορήσει.

Το κίνητρο παραμένει υψηλό, άλλωστε αφού υπάρχει ένας στόχος. Κι αυτό από μόνο του υπαγορεύει απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα σε όλους τους αγώνες. Και φυσικά- το λένε σε όλους τους τόνους Ιτούδης και διεθνείς- δεν υποτιμάται κανένας αντίπαλος.

Τι περιμένουμε να δούμε απ’ εδώ και πέρα και μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο «χιαστί» στο Βερολίνο την Κυριακή (11/9);

Πρώτον (όπως είπε και ο κόουτς) την ομάδα να διορθώνει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, ειδικά στο «πνευματικό» κομμάτι καθώς έχει φύγει μεγάλο βάρος μετά το 2/2.

Δεύτερον, να παίξει περισσότερο χρόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης που πήρε μερικά λεπτά με την Ιταλία (όλα κυλούν βάση προγράμματος), να πατήσουν πιο γερά ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου ενώ σταδιακά να μπαίνει (επίσης βάση προγράμματος) ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να δούμε τον Κώστα στον αγώνα με την Ουκρανία την Τρίτη (6/9) να παίρνει λίγο χρόνο και με τους Εσθονούς την Πέμπτη (8/9) να παίρνει ακόμα περισσότερο. Ο στόχος είναι να πάει στο Βερολίνο έχοντας ικανό βαθμό ετοιμότητας.

Και βέβαια πρέπει να ξεκουραστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο δύσκολο κι αν είναι να του το πεις γιατί θέλει συνεχώς να παίζει! Όμως πρέπει να συντηρηθεί και θεωρείται πολύ πιθανό να μείνει εκτός σε έναν αγώνα για να είναι περισσότερο φρέσκος.

Για αρκετούς λόγους, λοιπόν, ο αγώνας με την Βρετανία είναι πολύ σημαντικός για την Εθνική ομάδα.

 

 

Exit mobile version