ΗΡΑΚΛΗΣ BC

Ηρακλής: Επτά προπονητές σε τρία χρόνια

Επτά προπονητές σε τρία χρόνια έχει παρουσιάσει στον πάγκο του ο Ηρακλής ενώ φέτος θα έχει αλλάξει τρεις μέσα σε μια σεζόν

Ηρακλής
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η αποχώρηση του Στέργιου Καλύβα φανερώνει περίτρανα την αστάθεια που χαρακτηρίζει τον πάγκο της ΚΑΕ Ηρακλής την τελευταία τριετία! Είναι ο έβδομος προπονητής που αποχωρεί από την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια!

Ναι δεν είναι υπερβολή. Από τον Ιανουάριο του 2018 ο Ηρακλής έχει παρουσιάσει επτά διαφορετικά πρόσωπα στον πάγκο του.

Τον Οκτώβριο του 2015, ανέλαβε την ομάδα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Κι έμεινε αρκετά, ως τον Ιανουάριο του 2018 για την ακρίβεια. Κι απ’ εκεί αρχίζει μια διαδικασία που δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στον πάγκο της ομάδας.

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης αντικατέστησε τον «Τίγρη» κι έμεινε σ’ αυτή τη θέση ως τον Οκτώβριο του 2018. Τότε που ανέλαβε ο Κώστας Μέξας με τον οποίο η ομάδα κέρδισε την άνοδο στο πρωτάθλημα της Basket League.

Στα «μεγάλα σαλόνια» όμως την ομάδα την καθοδήγησε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με την ομάδα (όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ) και κατόπιν συμφώνησε με την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Αντικαταστάτης του ήταν ο Ηλίας Καντζούρης ο οποίος απλά έβγαλε τη χρονιά και το καλοκαίρι του 2020 δε συνεχίστηκε η συνεργασία του με τον Ηρακλή.

Ανέλαβε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά από μια πολύ καλή χρονιά στο Ρέθυμνο, αλλά στις 19 Δεκεμβρίου του 2020 αποφασίστηκε νέα αλλαγή. Ο Στέργιος Καλύβας πήρε τη δουλειά, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του αλλά μετά από 1,5 μήνα (και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου) υπέβαλε την παραίτησή του. Η οποία έγινε αποδεκτή.

Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, μέσα σε τρία χρόνια δηλαδή, ο Ηρακλής έχει παρουσιάσει επτά διαφορετικά πρόσωπα στον πάγκο του και πάει για το όγδοο. Εκτός αν μείνει στα επτά κι αναλάβει την ομάδα ένας παλιός γνώριμος και συγκεκριμένα ο Γιάννης Καστρίτης.

Exit mobile version