ΗΡΑΚΛΗΣ BC

Ηρακλής: «Η Ευρώπη και το BCL είναι πρόκληση» (Vid)

Ο Ηρακλής ετοιμάζεται για τα προκριματικά του BCL και τα στελέχη της ομάδας έδωσαν το στίγμα τους για την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Ηρακλής
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Ηρακλής ετοιμάζεται για τα προκριματικά του BCL και τα στελέχη της ομάδας έδωσαν το στίγμα τους.

Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (22/9) στις 20:30 τον Κεραυνό στην Λευκωσία και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του BCL.

Η ευρωπαϊκή πρόκληση είναι μεγάλη. Και τόσο ο προπονητής όσο και παίκτες του «γηραιού» δεν το έκρυψαν στην Media Day της ομάδας.

«Η Ευρώπη είνα πρόκληση. Ο στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του BCL, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, όταν είσαι μια ομάδα σαν τον Ηρακλή, με κόσμο, με ιστορία, με φανέλα, κάθε πρόκληση έχει το δικό της ειδικό βάρος» είπε ο κόουτς της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους κι αυτός είναι ο στόχος. Θεωρώ τουλάχιστον ανοησία να συζητάμε για φαβορί και αουτσάιντερ. Είναι ένα παιχνίδι χρονικά πολύ πρόωρο. Καμία ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τους αυτοματισμούς της, όλες οι ομάδες ψάχνουν ακόμη τη χημεία τους και τους ρόλους των παικτών. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι γηπεδούχος , που έχει τον ίδιο κορμό σταθερό. Και το ίδιο προπονητικό επιτελείο εδώ και χρόνια.

Η ομάδα μας παλεύει να βρει την ισορροπία της λόγω των απουσιών που είχαμε και έχουμε. Οι οποίες μας έχουν αφήσει αρκετά πίσω στην προετοιμασία μας. Απ’ την άλλη όμως είμαστε μια ομάδα που βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.

«Πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά αυτά, έχει γίνει μια αρκετά καλή προετοιμασία, έχουμε δώσει αρκετά δυνατά φιλικά και νιώθουμε ότι είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο»- Βαγγέλης Ζιάγκος

Ο Δημήτρης Βεργίνης τόνισε από την πλευρά του

«Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε να έχουμε μια καλή χρονιά και σε όλον τον κόσμο, με υγεία. Ζούμε μια περίεργη χρονιά, με όλα αυτά που γίνονται με τον κορονοϊό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Όσον αφορά στην ομάδα μας ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς την προετοιμασία μας με στόχο να είμαστε έτοιμοι. Παρά τα προβλήματα που είχαμε φυσιολογικά με τραυματισμούς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε θετικά τη χρονιά. Σίγουρα ο αγώνας στην Κύπρο έχει την ιδιαιτερότητα ότι παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου μας. Θα θέλαμε κι εμείς να παίξουμε στην έδρα μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είμαστε έτοιμοι.

«Θέλουμε να κερδίσουμε και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση. Δε θέλω τον τίτλο του φαβορί, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο κόουτς Ζιάγκος και το προπονητικό μας τιμ είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις»- Δημήτρης Βεργίνης

Έχουμε πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, ο κόουτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Έχει δώσει τα δείγματά του στην Α1 και θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ καλές επιλογές για την ομάδα μας. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε και μέσα στο παρκέ μια καλή χημεία. Νομίζω το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και είμαστε έτοιμοι να πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επεσήμανε:

«Αρχικά να πω πως νιώθω πολύ όμορφα που επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι πολύ καλά στην ομάδα, ξέρω και τα περισσότερα παιδιά άλλωστε, οπότε όσο περνάει ο καιρός νιώθω ακόμη ομορφότερα. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω, δε θέλουμε να παίξουμε απλά στην Ευρώπη, αλλά να έχουμε και μια καλή πορεία. Και δεν είναι, άλλωστε, μόνο η Ευρώπη, είναι και η Ελλάδα. Είναι ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα, αλλά λόγω και της κατάστασης με τον κορονοιό, δεν ξέρω κατά πόσο οι ομάδες θα είναι στο 100%. Από την άλλη εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι»

 

Ο Ηρακλής αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής (20/9) για τη Λάρνακα. Απ’ όπου οδικώς θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου και θα γίνουν οι αγώνες της Προκριματικής Φάσης του BCL. Θυμίζουμε ότι ο νικητής του αγώνα Ηρακλή- Κεραυνού, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ντνίπρο (Ουκρανίας)-Ντόναρ Γκρόνινγκεν (Ολλανδίας) με έπαθλο μια θέση στους Ομίλους του θεσμού.

Ο αγώνας του Ηρακλή με την Κυπριακή ομάδα θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά από το κανάλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας  στο Youtube

Exit mobile version