ΜΠΑΣΚΕΤ

Καρδίτσα – Περιστέρι 86-80: Πρώτα βράβευσε τον Σπανούλη, μετά τον νίκησε! (vid)

Με μία εξαιρετική εμφάνιση που ολοκληρώθηκε με εκπληκτική τέταρτη περίοδο, η Καρδίτσα έριξε «βόμβα» απέναντι στο Περιστέρι.

Καρδίτσα - Περιστέρι 86-80: Με μία εξαιρετική εμφάνιση που ολοκληρώθηκε με εκπληκτική τέταρτη περίοδο, η Καρδίτσα έριξε «βόμβα».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Καρδίτσα – Περιστέρι 86-80: Την 3η της νίκη (όλες εντός) σε 16 αγωνιστικές στην Basket League, πέτυχε η Καρδίτσα. Και τη νίκη καθώς κατάφερε να «λυγίσει» μία από τις ομάδες που έχουν πολλές πιθανότητες να τερματίσουν στην πρώτη 4άδα στην κανονική περίοδο.

Για το Περιστέρι αυτή ήταν η 7η ήττα και 5η μακριά από το «Ανδρέας Παπανδρέου».

Να σημειώσουμε ότι στο ημίχρονο ο προπονητής των φιλοξενούμενων Βασίλης Σπανούλης, βράβευσε ο φίλος του και πρόεδρος της Καρδίτσας Γιάννης Μπουρούσης.

Τρομερή τελευταία περίοδος για τους Καρδιτσιώτες με επιμέρους 26-13 και τον  ηγέτη σε αυτό το διάστημα τον Πριτζέτ (20 πόντους). Πρώτος σκόρερ ο Γκάλινατ (24 πόντους ) και σημαντική συνεισφορά από τον Γκάμπροβσεκ (17 πόντους) για την Καρδίτσα  που είχε 47% στα τρίποντα (10/21) και επιμέρους σκορ 26-13 στην τελευταία περίοδο.

Από τους φιλοξενούμενους ο Μπίλαν έκανε νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, το Περιστέρι μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 7-0 αλλά πολύ γρήγορα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και παρά τον τραυματισμό του Λαμάρ Πίτερς που αποχώρησε από τον αγώνα, δεν έδειξαν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν.

Έτσι στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα του Σπανούλη πήρε ξανά το προβάδισμα με 24-16, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Γκάλινατ η Καρδίτσα  έκανε επιμέρους σκορ 25-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο, με συνέπεια να προηγηθεί με 41-37 στο ημίχρονο.






Το +9 (69-60) του Περιστερίου με το οποίο μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετό, ώστε να ξεφύγει στο σκορ καθώς η Καρδίτσα απάντησε με σερί 8-0 με έξι πόντους Γκάμπροβσεκ και δύο του Έβανς μειώνοντας στον έναν (69-68) στο 34’. Με καλάθι του Σον Έβανς μάλιστα, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (77-76) δύο λεπτά αργότερα.

Τότε ανέλαβε δράση ο Πριτζέτ που με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (84-78 στο 39’), οι οποίοι στη συνέχεια «κλείδωσαν» την τεράστια νίκη τους κι έκαναν σημαντικό βήμα στην προσπάθεια παραμονής που κάνουν.

 δεκάλεπτα: 16-24, 41-37, 60-67, 86-80.

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα 






Exit mobile version