NBA

ΝΒΑ: Πάει για 15άδα!

Το ΝΒΑ ενόψει της νέας σεζόν, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες (22/12), σκέφτεται την αύξηση των παικτών που θα έχουν στην διάθεση τους οι ομάδες.

MIAMI, FLORIDA - DECEMBER 13: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers guards Jimmy Butler #22 of the Miami Heat during the second half at American Airlines Arena on December 13, 2019 in Miami, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement (Photo by Michael Reaves/Getty Images)
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Το ΝΒΑ ενόψει της νέας σεζόν, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες (22/12), σκέφτεται την αύξηση των παικτών που θα έχουν στην διάθεση τους οι ομάδες.

Ο κορονοϊός φέρνει αρκετές αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και φυσικά το ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Έτσι η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ, κατέθεσε μία ενδιαφέρουσα πρόταση: Οι ομάδες να παρατάσσονται με 15 παίκτες στους αγώνες, αντί με 13 όπως γινόταν την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NBA: Κομμένοι οι έλεγχοι για μαριχουάνα

Το σκεπτικό της είναι πως δεν υπήρχε μεγάλη διακοπή λόγω του ιού, μεταξύ του προηγούμενου και αυτού του πρωταθλήματος. Έτσι καλύτερο θα ήταν οι ενεργοί καλαθοσφαιριστές που θα έχει διαθέσιμους στον αγώνα ο προπονητής να είναι 15 και όχι 13.

Πάντως για να εφαρμοστεί αυτή η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί από το Συμβούλιο των Ιδιοκτητών. Γεγονός που φαντάζει πιθανό να συμβεί.

Έτσι και αλλιώς βάσει κανονισμών μία ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 15 παίκτες με συμβόλαιο, συν δύο παίκτες με «two-way» συνεργασίες.

Exit mobile version