Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Ένα είναι σίγουρο. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει… γκελ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μικρή ή μεγάλη θα το δείξει ο χρόνος. Η απόφαση (όλα δείχνουν ότι θα δηλώσει) του Σέρβου παίκτη του Ολυμπιακού να δηλώσει συμμετοχή στο φετινό draft του ΝΒΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αμερικανών και όχι άδικα. Ο Σέρβος παίκτης, που δεν έχει...

Ένα είναι σίγουρο. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει… γκελ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μικρή ή μεγάλη θα το δείξει ο χρόνος.

Η απόφαση (όλα δείχνουν ότι θα δηλώσει) του Σέρβου παίκτη του Ολυμπιακού να δηλώσει συμμετοχή στο φετινό draft του ΝΒΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αμερικανών και όχι άδικα.

Ο Σέρβος παίκτης, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19, είναι ένας ταλαντούχος μπασκετμπολίστας και σημαντικό νέο project για το αύριο.

Μπορεί να έχει κάποια θέματα (θέλει δυνάμωμα και περισσότερη μυική μάζα, δεν έχει φανεί ακόμα 100% η θέση που του πάει γάντι), αλλά είναι ένα ακατέργαστο διαμαντάκι με τεράστιες προοπτικές.

Είναι ένας πανύψηλος παίκτης με εκπληκτική τεχνική και καλό σουτ, που μπορεί να παίξει ακόμα και στο «1».

Τα περισσότερα αμερικανικά site έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν τα περίφημα mock draft, όπου κάνουν τις προβλέψεις τους για τις θέσεις που θα βρίσκονται οι παίκτες.

Το όνομα του Ποκουσέφσκι φιγουράρει σε κάποια απ’ αυτά σε διάφορες θέσεις. Άλλα πάλι δεν τον έχουν βάλει μέσα. Βέβαια, ακόμα είναι νωρίς και όλα δείχνουν ότι ο Σέρβος ίσως να είναι σε κάποια θέση της δεύτερης 10άδας.

Ποκουσέφσκι- Η ψηλότερη θέση

Το NBAmeme.com τον έχει στο Νο 13, μια θέση που δείχνει να είναι η ψηλότερη που του έχουν δώσει τα site.

Τον βλέπει στους Celtics

Το masslive θεωρεί ότι μπορεί να έχει το Νο 26 ή το Νο 30, τα οποία έχουν οι Boston Celtics.

Μάλιστα κάνει ανάλυση στον παίκτη και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για τους Celtics το επώνυμο του Pokusevski είναι αληθινός εφιάλτης (σ.σ.: προφανώς εννοεί ότι δύσκολο στην προφορά). Είναι όμως ένας ταλαντούχος ψηλός παίκτης στα 2.13μ. με άνοιγμα χερών 2,21μ.

Μπορεί η θέση του σέντερ να μην είναι η ιδανική του θέση, αλλά ένα από τα κορυφαία scouting sites to “The Stepien”, υπογραμμίζει ότι παίζει περισσότερο σαν γκαρντ ή φόργουορντ παρά σαν ψηλός.

Μοιάζει έναν natural πασέρ, με καθοριστικές και γρήγορες κινήσεις και καλά «διαβάσματα». Χρειάζεται πάντως, να προσθέσει βάρος και δύναμη».

To hoopchain.com τον έχει στο Νο 49.

Άλλα πάλι sites όπως το CBSsports.com, το ΝΒΑdraft.net και το NBCsports δεν τον έχουν στις λίστες τους.