NBA

Το άγαλμα του «Ντόκτορ Τζέι» (pics)

Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν γι’ αυτόν. Τον δικό τους πρωταθλητή. Λένε πως η δημιουργία ενός αγάλματος αποτελεί τον καλύτερο δρόμο προς την αθανασία για εκείνον που θα αντικρίσει τη μορφή του. Όχι πως ο Τζούλιους Ερβινγκ το απαίτησε. Ετσι και αλλιώς, θα είναι για πάντα ο πρωταθλητής της Φιλαντέλφια. Οι Σίξερς...

Συντάκτης: Μιχάλης Γκιουλένογλου Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν γι’ αυτόν. Τον δικό τους πρωταθλητή.

Λένε πως η δημιουργία ενός αγάλματος αποτελεί τον καλύτερο δρόμο προς την αθανασία για εκείνον που θα αντικρίσει τη μορφή του. Όχι πως ο Τζούλιους Ερβινγκ το απαίτησε. Ετσι και αλλιώς, θα είναι για πάντα ο πρωταθλητής της Φιλαντέλφια.

Οι Σίξερς αποκάλυψαν το άγαλμα του «Ντόκτορ Τζέι», κοντά στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ. Η πόζα που επιλέχθηκε είναι μία από τις πιο θρυλικές του Ερβινγκ και ολόκληρου του ΝΒΑ.

Ο 68χρονος πια Ερβινγκ αγωνίστηκε για 16 σεζόν στο ΝΒΑ, κατέκτησε έναν τίτλο (1983), αναδείχθηκε δύο φορές Πολυτιμότερος παίκτης, ενώ ήταν και 11 φορές All Star. Πλέον έγινε η 6η μορφή που αποκτά το δικό της άγαλμα, μετά τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Χαλ Γκριρ, Μπίλι Κάνιγχαμ, Μορίς Τσικς και Μπόμπι Τζόουνς.

 

Exit mobile version