NBA

Δεκαπέντε λεπτά με τον Μάικλ Τζόρνταν στο Παρίσι

Δεν συναντάς, έστω και από μακριά, κάθε μέρα τον Μάικλ Τζόρνταν. Στο Παρίσι είχε την τιμητική του. Και μπόλικη διάθεση για πολλές κουβέντες: ΛεΜπρόν, Ντράζεν και φυσικά τον ίδιο

Τζόρνταν: Δεκαπέντε λεπτά μαζί του στο Παρίσι
Συντάκτης: Μιχάλης Γκιουλένογλου Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

H αίθουσα ήταν γεμάτη αρκετή ώρα πριν. Όλοι περίμεναν την έλευσή του. Ας μη γελιόμαστε, όλοι ήταν εκεί για τον δούνε.

Να τον ρωτήσουν. Και να ακούσουν τις απαντήσεις. Δεν ανταμώνεις κάθε μέρα με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Είναι αλήθεια αυτό που έχουν πει. Μόλις μπαίνει στην αίθουσα έχει την ικανότητα να σε… μαγεύει. Έχει αυτή την αύρα. Το ξεχωριστό.

Η συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, στο Παλέ Ντε Μπερσί, διέθετε (και) τα ονόματα του κομισάριου Άνταμ Σιλβερ και του ιδιοκτήτη των Μιλγουόκι Μπακς Μάρκ Λάσρι.

Το όνομα στη… μαρκίζα ήταν ο Τζόρνταν.

Μόλις μπήκε στην αίθουσα, τα κλικ από τις φωτογραφικές μηχανές ακούστηκαν μέχρι έξω.

Όλα τα κινητά της αίθουσας άναψαν μονομιάς. Για να… κλέψουν μία στιγμή.

Και ο Μάικλ Τζόρνταν δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν.

Στο πρόσωπό του σχηματίστηκε εκείνο το χαμόγελο, σαν άκουσε τον Μαρκ Λάσρι να απευθήνει τον χαιρετισμό του σε άπταιστα γαλλικά.

Τον… σιγόνταρε και ο κομισάριος, ο οποίος λίγο αργότερα επιβεβαίωνε ότι και το 2021 η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι.

 

«Επιστρέφω στο Παρίσι μετά από 23 χρόνια, μετά το ΜακΝτόναλτς Όπεν», είπε ο Τζόρνταν. Με τον αριθμό «23» να τον… καταδιώκει ακόμη.

Το χαμόγελό του δεν άργησε να σχηματιστεί ξανά. Όταν οι ερωτήσεις, η μια μετά την άλλη, ήταν γι’ αυτόν.

Μία από αυτές ανέφερε το όνομα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Με τον Τζόρνταν να κάνει πως δεν ακούει.

Όταν πια… κατάλαβε, αναρωτήθηκε να ο ΛεΜπρόν παίζει ακόμη.

Η πλάκα τελείωσε εκεί.

Και ξεκίνησε η αποθέωση: «Είναι ένας απίστευτος παίκτης. Παίξαμε σε διαφορετικές περιόδους, αλλά λατρεύω να τον βλέπω να παίζει. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι τρομερός».

Η νοσταλγία συνεχίστηκε.

Και ο Τζόρνταν ρωτήθηκε για το ρεκόρ σκοραρίσματος. Αυτό που κατέχει (37.1 πόντους) και αυτό που απειλεί να… σπάσει ο Τζέιμς Χάρντεν.

«Τα ρεκόρ σε χαρακτηρίζουν. Σημαίνουν ότι έχεις δουλέψει σκληρά. Το βλέπεις και στον Χάρντεν αυτό. Δεν το κάνει στην τύχη. Νομίζω ότι η έλευση των Ευρωπαίων έχει αλλάξει το παιχνίδι. Πρόσθεσαν το μακρινό σουτ και το περισσότερο εγκεφαλικό παιχνίδι. Υποχρεωθήκαμε να μάθουμε απ’ αυτούς.

Όσο για τι θα έκανε αν έπαιζε σήμερα; «Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είχα το ίδιο πάθος. Όλα αλλάζουν, αλλά όχι το πάθος. Το τι θα έκανα μπορείτε να το πείτε εσείς. Είμαι σίγουρος ότι θα προσαρμοζόμουν».

Ένα δημοσιογράφος του έβαλε… δύσκολα. Τόσο που ο Τζόρνταν τα… παράτησε στη μέση. Η ερώτηση αφορούσε τους πέντε κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που πέρασαν από το NBA.

Ο Τζόρνταν ζήτησε χρόνο. Πρώτο ανέφερε τον Τόνι Κούκοτς. Προκαλώντας χαμόγελα και επευφημίες στην αίθουσα. Μετά τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Και ύστερα τον Άρβιντας Σαμπόνις.

Στην κουβέντα μπήκε και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Του μεγάλου σταρ της αναμέτρησης στο Παρίσι. «Είναι ένα απίθανο παιδί. Ζει το όνειρό του και το λατρεύει. Βέβαια δεν μπορεί να βγει για φαγητό και να μην αναγνωρίσουν. Εγώ μπορώ και αυτό τέλειο», ήταν τα λόγια του Λάσρι…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version