ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης άγγιξε μια επική ανατροπή στο Τρέντο, αλλά τελικά «αυτοκτόνησε» (vid)

Με έναν σπουδαίο Χάρελ (24π.) ο Άρης άγγιξε τη νίκη στο Τρέντο, επιστρέφοντας από το -15, όμως τελικά ηττήθηκε με 69-67.

Με έναν σπουδαίο Χάρελ (24π.) ο Άρης άγγιξε τη νίκη στο Τρέντο, επιστρέφοντας από το -15, όμως τελικά ηττήθηκε με 69-67.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο αποδεκατισμένος Άρης (αγωνίστηκε χωρίς Γκάλινατ, Σανογκο, Τολιόπουλο και τον φανερά ανέτοιμο), λίγο έλειψε να πετύχει μια επική ανατροπή στο Τρέντο, ωστόσο τελικά ηττήθηκε στην τελευταία επίθεση (69-67) για την 9η αγωνιστική του B’ ομίλου στο EuroCup.

Ο Ρόνι Χάρελ έκανε το ματς της… ζωής του σημειώνοντας 24 πόντους ( 4/5β., 4/6διπ., 4/5τριπ. και 5ριμπ.) και όντας εκείνος που πέτυχε το come back για τον Αυτοκράτορα, από το -15 (58-43) που βρέθηκε στο 32΄.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, με 4” για το τέλος, είχε την ευκαιρία να βάλει τον Άρη μπροστά, όμως είχε 2/3 βολές και στην τελευταία επίθεση των Ιταλών (με την επαναφορά από τα πλάγια) δέχθηκαν καλάθι-μαχαιριά από τον Κουίν Έλις με λέι άπ.

Σημαντικές βολές έχασε και ο Ανδρέας Καλόγηρος στα 31 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με το σκορ στο 67-65 για την Τρέντο.

Στο 3-6 έπεσε το ρεκόρ του Άρη, στο 4-5 πλέον οι Ιταλοί που πανικοβλήθηκαν στο τέλος από την άμυνα της ελληνικής ομάδας, η τελευταία όμως πέταξε στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία για μια κομβική νίκη.

Μία ακόμη κάκιστη εμφάνιση από τον Μάρκους Καρ, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά έχοντας 2/10 σουτ, 3 λάθη (το ένα κρίσιμο) και μόλις 6 πόντους. Κακή παρουσία και από τον Μποχωρίδη που έχασε τον παίκτη του στην τελευταία φάση και ο Άρης δέχθηκε το μοιραίο καλάθι.

Εμφανώς ανέτοιμος ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, αγωνίστηκε για 15 σχεδόν 15 λεπτά όμως είχε μόλις 2 πόντους με 1/2 δίποντα και 0/3 τρίποντα.

Ο Θεός του πολέμου πλήρωσε για μία ακόμη φορά τα ριμπάουντ (39 η Τρέντο με τα 15 να είναι επιθετικός, μόλις 29 ο Άρης) τις ελάχιστες ασίστ (7) και τα 15 λάθη του (5 ο Κατσίβελης). Πάντως οι κιτρινόμαυροι είχαν το εντυπωσιακό 16 κλεψίματα με τους Κατσιβελη, Χάρελ και Μποχωρίδη να έχουν από 3.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και αυτή τη φορά ο Άρης δεν έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ. Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε να μένει από δυνάμεις με αποτέλεσμα η Τρέντο που δεν ήταν σε καλή μέρα να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές και να φτάσει σε αυτό το +15 που αναφέρουμε πιο πάνω.

Εν τέλει ο Αυτοκράτορας βρήκε ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε, άγγιξε μια σπουδαία ανατροπή, όμως χαμένες βολές και μια κακή άμυνα στα 4” του στέρησαν τη δυνατότητα για μια μεγάλη νίκη ή έστω να τη διεκδικήσει στην παράταση.

Έκτη σερί ήττα για την ομάδα του Καστρίτη σε Ελλάδα κι Ευρώπη, η οποία είχε την εξαιρετική συμπαράσταση εκατοντάδων οπαδών της που βρέθηκαν στο Τρέντο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 53-43, 69-67

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Exit mobile version