ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο μεγάλος Αθηναϊκός επέστρεψε στην Α1 Γυναικών

Ο ιστορικός Αθηναϊκός που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια και στην Α1 Γυναικών στο μπάσκετ
Ο μεγάλος Αθηναϊκός επέστρεψε στην Α1 Γυναικών

Ο μεγάλος, ο ιστορικός Αθηναϊκός, η μοναδική ομάδα Γυναικών στο μπάσκετ που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο επέστρεψε. Είναι εδώ. Χάρη στις σοβαρές και μελετημένες κινήσεις ανθρώπων που αγαπούν το σύλλογο και έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν, ο Αθηναϊκός είναι και πάλι στα σαλόνια.

Μετά από ένα σπουδαίο τελικό που έγινε στην Ηλιούπολη, νίκησε 69-57 τον Αμύντα και επέστρεψε στην Α1 Γυναικών. Ο Αθηναϊκός είχε λείψει πολύ.

Ήταν μια ομάδα σοβαρή και συγκεντρωμένη από την αρχή της σεζόν.

Χάρη στις προσπάθειες του Γενικού Αρχηγού Νίκου Ραμαντάνη αλλά και του Τεχνικού Διευθυντή Βασίλη Ξενάριου, δημιουργήθηκε ένα απόλυτα δομημένο σύνολο.

Με πολλές παίκτριες από τις ακαδημίες και κάπτεν την σπουδαία Ζωή Κεχαγιά (μέλος της ομάδας που κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο), ο Αθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός.

 

Ολοκλήρωσε τη regular season με 15-1 και στη συνέχεια μετά από συναρπαστικούς αγώνες απέκλεισε την ομάδα του Άργους (Δαναοί) και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.

 

Τελευταίο εμπόδιο για την άνοδο ήταν ο Αμύντας. Αν και τα κορίτσια του Αθηναϊκού βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους, έκαναν σπουδαία ανατροπή. Γύρισαν το ματς, πήραν τη σπουδαία νίκη και την άνοδο.

 

Δίχως αμφιβολία από την επιστροφή του Αθηναϊκού μόνο να κερδίσει έχει το Ελληνικό μπάσκετ Γυναικών. Αποτελεί το δίχως άλλο, ίσως το σημαντικότερο brand name στο σπορ και είναι πάλι στην Α1.

 

Με προπονητή τον Γιαννουλάκη την ομάδα αποτέλεσαν οι Κουτσιρίμπα,  Ρεντζεπέρη, Κοιλιά, Κεχαγιά, Καλαφάτη, Στεφανίδου, Τσίκα, Γοργογιάννη, Παρασκευοπούλου, Μάνου, Ραμαντάνη.

Το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα της Α1 την επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Ναι θα το κάνει η παρουσία μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Αθηναϊκός, που πριν λίγα χρόνια είχε δοξάσει το Ελληνικό μπάσκετ στα σαλόνια της Ευρώπης.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.