ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός- Άλμπα 86-76: Η βραδιά του Παπανικολάου (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου στην πιο παραγωγική βραδιά της φετινής σεζόν διέλυσε τον προβληματισμό του Ολυμπιακού από την Άλμπα που απείλησε ως το τέλος τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με μεγάλη δυσκολία απέναντι στην εξαιρετική και μαχητική Άλμπα που έκανε πολύπλοκη την αποστολή των Πειραιωτών στο ΣΕΦ.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη (86-76) με μεγάλη δυσκολία απέναντι στην εξαιρετική και μαχητική Άλμπα που έκανε πολύπλοκη την αποστολή των Πειραιωτών στο ΣΕΦ.

Κι αν ο Ολυμπιακός είχε αρκετά ζητήματα, βρέθηκε εκεί ο Κώστας Παπανικολάου για να διαλύσει τα όνειρα των Γερμανών που λίγο ήθελαν να δημιουργήσουν εφιάλτες στο ΣΕΦ. Η άμυνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία περίοδο, αν και οι Πειραιώτες έχουν αρκετά ζητήματα να λύσουν. Διότι και πάλι οι βοήθειες ήταν περιορισμένες!

Ο Κώστας Σλούκας έκανε double- double σε πόντους (ξεπέρασε τους 3.000 στην καριέρα του με τους 12 στην Euroleague) και ασίστ (με 11 ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του), ο Βεζένκοφ συνέχισε να σκοράρει καλά, όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν, αλλά ο καταλύτης στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Εκείνος έδωσε τις λύσεις, αμυντικά κι επιθετικά στο κρίσιμο σημείο και ειδικά με το εύστοχο τρίποντο στα 2’40’’ που έστειλε το σκορ στο 80-72.

Η Άλμπα δεν είχε κολλήσει απλώς στον Ολυμπιακό αλλά ήταν ιδιαίτερα απειλητική. Στην πρώτη περίοδο είχε σταθερά το προβάδισμα και στο τέλος προηγήθηκε με 21-18. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο όταν ο Σλούκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Στην εξαιρετική παραγωγή του Σάσα Βεζένκοφ προστέθηκαν η τρομερή δημιουργία του Κώστα Σλούκα αλλά και ένα πολύ καλό διάστημα του Τζόελ Μπόλομποϊ. Μέσα σε περίπου ένα τρίλεπτο ο Σλούκας είχε 2 πόντους αλλά και 6 ασίστ από τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 15 πόντους.

Πέρα απ’ αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες δεν επέβαλλαν το ρυθμό τους ενώ αντίθετα η Άλμπα εξακολουθούσε να είναι κοντά και να απειλεί. Ο Ολυμπιακός είχε θέμα στο να παίξει κοντά στο καλάθι καθώς το μπόι του Κουμάτζε (ύψος 2,24μ. ο αθλητής από το Τσαντ) ύψωνε απαγορευτικό στο low post. Κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Φαλ δημιουργικά και εκτελεστικά.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 39-38 έχοντας θέμα στο περιφερειακό σουτ (5/17 τρίποντα) αν και είχε κάνει πολύ λίγα λάθη (4) συγκριτικά με ασίστ (13). Η Άλμπα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και σε επιθέσεις μέσα σε 4-5 δευτερόλεπτα, ήταν πάντα κοντά στον Ολυμπιακό που αποπειράθηκε να πάρει διαφορά στην 3η περίοδο αλλά η Άλμπα έμεινε και πάλι κοντά (61-59 στο 30’).

Ο ψυχοβγαλτικός αγώνας θα κρινόταν στην τελευταία περίοδο όπου ο Ολυμπιακός πέρασε με 66-61 με τον Βεζένκοφ να είναι πάλι πρώτο βιολί (22 πόντοι) αλλά και με την Άλμπα να εξακολουθεί να είναι απειλητική (70-68 μείωσε στο 34’30’’)

Οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί 7-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή πλέον τον Παπανικολάου και για πρώτη φορά βρέθηκαν στο +9 με το σκορ στο 77-68. Μπορεί η Άλμπα να απάντησε (77-72) αλλά το τρίποντο του Παπανικολάου έκοψε κάθε όρεξη των πεισματάρηδων Γερμανών για να κάνουν την έκπληξη στο ΣΕΦ

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):  Γουόκαπ 4, Κάνααν 3, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 2, Σλούκας 12, Βεζένκοφ 24, Παπανικολάου 19, Μπόλομποϊ 12, Πίτερς, ΜακΚίσικ 7

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Γκονζάλες): Λο 12, Προσίντα, Σμιθ 12, Ντελόου 9, Βέτζελ 2, Σνάιντερ, Κουμάτζε, Σίκμα 7, Λάμερς 8, Μπλατ 10, Ζούσμαν 6

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

 

Exit mobile version