ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός- Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Ρεσιτάλ άμυνας, ενέργειας και πάθους

Άρχισε με το γκάζι σανιδωμένο ο Ολυμπιακός και όταν οι Ιταλοί προσπάθησαν να του βάλουν προβλήματα, η τρομερή άμυνα έδωσε τη λύση. Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έπιασε και πάλι την κορυφή της βαθμολογίας στην Euroleague μετά την άνετη νίκη του επί της Αρμάνι Μιλάνο () στο ΣΕΦ.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Ολυμπιακός έπιασε και πάλι την κορυφή της βαθμολογίας στην Euroleague μετά την άνετη νίκη του επί της Αρμάνι Μιλάνο (82-66) στο ΣΕΦ.

Η τρομερή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν η «βάση» για το πάρτι που έστησε η ελληνική ομάδα. Τεράστια εμφάνιση από το πολυεργαλείο που λέγεται Τόμας Γουόκαπ ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ στο δεύτερο μέρος. Πολύ καλός ο Πίτερς, αλλά είναι αξιοσημείωτη η «θυσία» όλων στην άμυνα (και ειδικά του Κάνααν). Ο Φαλ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την Αρμάνι σε 21 λάθη από τα οποία πήρε 35 πόντους! Πρόκειται για ρεκόρ, αναμφισβήτητα! Οι Πειραιώτες έκλεισαν τον πρώτο γύρο με 11-6 και βρίσκονται στην κορυφή έστω και σε πολλαπλή ισοβαθμία.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο (27-15) όταν είχε 13 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ εκμεταλλεύτηκαν τη «βοήθεια» που έδινε με το «τεσσάρι» της η Αρμάνι στο μαρκάρισμα του Φαλ.

Με 4/4 τρίποντα στο τέλος του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έφτασε στο +12 και στις αρχές της δεύτερης περιόδου στο +15 κάνοντας το «τέλειο» παιχνίδι! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ούτε ένα λάθος ενώ αντίστοιχα είχαν «τιμωρήσει» με 12 πόντους τα 5 λάθη των Ιταλών.

Η επίθεση του Ολυμπιακού έχασε το ρυθμό της στη δεύτερη περίοδο καθώς οι Ιταλοί έγιναν περισσότερο πιεστικοί στην άμυνα. Κάπως έτσι κατάφεραν σταδιακά να «ροκανίσουν» τη διαφορά, να πλησιάσουν στο 39-36 στο 18’ ενώ στο ημίχρονο, χάρη σε τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ στην εκπνοή ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 44-38.

Είχε πέσει ο ρυθμός αλλά οι Πειραιώτες σούταραν καλά από την περιφέρεια (8/14 τρίποντα) αλλά είχαν κάνει και 5 λάθη στη δεύτερη περίοδο. Οι Ιταλοί έδειχναν απειλητικοί καθώς με την πιεστική τους άμυνα συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα (46-43) αλλά η απάντηση ήρθε από έναν τομέα στον οποίο επιμένει ο Μπαρτζώκας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε πολύ επιθετική κι αίφνης το σκορ έφυγε στο 56-44 κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πιστοποίησαν ότι έχουν αρκετούς τρόπους ώστε ν’ ανταπεξέρχονται στους αγώνες. Οι 6 πόντοι που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο καθώς και τα 2/10 σουτ όπως και τα 8 λάθη στα οποία υποχρέωσε την Αρμάνι στο ίδιο διάστημα τα λένε όλα.

Όπως και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο 30’ περίπου τους μισούς πόντους (27 από τους 59) από λάθη αντιπάλου. Οι Ιταλοί είχαν 16 λάθη, τα μισά στην 3η περίοδο για μόλις 11 ασίστ!

Με δύο συνεχόμενα κλεψίματα και ισάριθμα καλάθια στον αιφνιδιασμό από τον Γουόκαπ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 63-47 και ήταν το έναυσμα για να «σφραγίσει» τη νίκη. Ο Γουόκαπ είχε περάσει «χειροπέδες» στο δεύτερο μέρος στον Μπίλι Μπάρον, τα πράγματα είχαν γίνει πολύ πιο εύκολα! Στα μέσα της τελευταίας περιόδου το σκορ ήταν στο 68-47

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-38, 59-44, 82-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10, Κάνααν 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 5, Φαλ 7, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 8, Παπανικολάου 9, Μπόλομποϊ 2, Πίτερς 16, Μπλακ 6, ΜακΚίσικ 11

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Ντέιβις 5, Τόμας 6, Λουβαβού- Καμπαρό 9, Μήτρου- Λονγκ 9, Μέλι 7, Μπάρον 12, Ρίτσι 5, Χολ 5, Χάινς 8, Βόιτμαν

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Exit mobile version