ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μονακό- Ολυμπιακός 92-72: Παράδοση άνευ όρων

Πολύ λάθος προσέγγιση είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Μονακό και υπέστη βαριά ήττα από την παρέα του Μάικ Τζέιμς και του δαίμονα Πάρις Λι.
Μονακό- Ολυμπιακός 92-72: Παράδοση άνευ όρων

Λάθος προσέγγιση, κακό πρόσωπο και ανεξήγητη νωθρότητα επέδειξε ο Ολυμπιακός στο Μονακό με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα από τους Γάλλους (92-72).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Ολυμπιακός παραμένει μεν στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας ή ακόμα και της 3ης θέσης, αλλά επιβάλλεται ένα 2/2 στους τελευταίους του αγώνες: Εκτός έδρας με την Βιλερμπάν (την Παρασκευή 25/3) και εντός με την Μπαρτσελόνα (την Παρασκευή 1 Απριλίου).

Πάντως ήταν προβληματική η εμφάνιση του Ολυμπιακού και κυρίως το ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε «υποψιασμένη» γι’ αυτό που θα έβρισκε απέναντί της. Απέτυχε παταγωδώς να περιορίσει την καλύτερη φετινή επίθεση της διοργάνωσης, ήταν κακός και στις δύο πλευρές του γηπέδου μα κυρίως είχε λάθος προσέγγιση στον αγώνα. Με μια ανεξήγητη νωθρότητα την οποία τιμώρησε η παρέα του Μάικ Τζέιμς. Που είναι πολύ καλή ομάδα, για να μη ξεχνιόμαστε.

Η κατάρρευση στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα για τον Ολυμπιακό. Το γήπεδο άρχισε να κατηφορίζει καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έζησαν εφιαλτικές στιγμές, εξαιτίας των δικών τους λαθών, της έλλειψης συγκέντρωσης και φυσικά του ενθουσιασμού και της ενέργειας των γηπεδούχων.

Η Μονακό έκανε επιμέρους 29-9 στη δεύτερη περίοδο έχοντας 5/5 τρίποντα (και 8/10 συνολικά στο πρώτο μέρος) απέναντι στον Ολυμπιακό που πελαγοδρομούσε. Δεν υπήρχε καμία ισορροπία καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει τελείως το μυαλό τους στην επίθεση κι αυτό μεταφερόταν και στην άμυνα.

Ένα πολύ γρήγορο 15-2 στα πρώτα 2’43’’ της δεύτερης περιόδου, με τον Πάρις Λι να κάνει άνω κάτω την άμυνα της ελληνικής ομάδας, έδειχνε πολύ καλά τι θα ακολουθούσε. Η διαφορά έφτασε και στο +19 (σκορ 45-26 με επιμέρους 26-4) στο 16’30’’ και ο Ολυμπιακός είχε καταρρεύσει.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρνητικό βαθμό αξιολόγησης (-1) κάτι απόλυτα λογικό αφού αστόχησαν σε 6 από τις 9 βολές τους, στα 9 από τα 12 σουτ συνολικά ενώ έκαναν 5 λάθη και δεν είχαν ούτε μια ασίστ!

Το 48-31 του ημιχρόνου έβαλε στον Ολυμπιακό υψηλά εμπόδια με τη ψυχολογία και το ρυθμό να είναι φανερά με το μέρος της Μονακό.

Ο Ολυμπιακός βγήκε με περισσότερη ενέργεια στην 3η περίοδο και στο 23’30’’ είχε καταφέρει να μειώσει σε 50-40. Οι Πειραιώτες ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα αλλά οι Γάλλοι σύντομα βρήκαν τις λύσεις: Το σκορ έφυγε στο 61-42 στο 26’ ενώ στο 30’ πήγε για πρώτη φορά στο +20 (σκορ 71-51). Η αστοχία του Ολυμπιακού (5/21 τρίποντα) ήταν παροιμιώδης ενώ μόνη αξιόπιστη επιθετική λύση ήταν ο Μουσταφά Φαλ (18 πόντοι με 8/9 δίποντα).

Αλλά με την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού να είναι απενεργοποιημένη, δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια. Η Μονακό συνέχισε να κρατά τη διαφορά ασφαλείας (έφτασε και στους 27 πόντους με το 88-61 στο 37′) και να φτάνει σε μια πολύτιμη νίκη καθώς αυξήθηκαν οι πιθανότητές της να είναι μέσα στην οχτάδα για τα πλέι οφ της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 48-31, 71-51, 92-72

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Λι 13, Βέστερμαν 3, Ντιαλό 9, Μότουμ 8, Μοτεγιούνας 2, Χολ 12, Τζέιμς 25, Μπέικον 15, Τόμας 5, Μπουτσιέλ, Ουαταρά,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (Μπαρτζώκας): Φαλ 18, Μάρτιν, Βεζένκοφ 18, Γουόκαπ 6, Ντόρσεϊ 15, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ 5, Σλούκας 6, Πρίντεζης, Παπανικολάου 2, Ζαν Σαρλ 2

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μονακό- Ολυμπιακός 92-72: Παράδοση άνευ όρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College