ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Μπασκόνια (21:00-NS PRIME): Η έναρξη της νέας εποχής

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και μπαίνει επίσημα πλέον στη νέα του διαδρομή, χωρίς τον επί σειρά ετών ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός  σε νέα μονοπάτια στην Euroleague και με διαφορετικά δεδομένα αφού πλέον το χρυσό παρελθόν καθοδηγεί το μέλλον.
Συντάκτης: Γιώργος Νικολαΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ολυμπιακός  σε νέα μονοπάτια στην Euroleague και με διαφορετικά δεδομένα αφού πλέον το χρυσό παρελθόν καθοδηγεί το μέλλον.

Και ο Ολυμπιακός αρχίζει το μαραθώνιο χωρίς τον παίκτη που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του, τον Βασίλη Σπανούλη, που αποχώρησε από την ενεργό δράση. Όμως η κληρονομιά του είναι βαριά, η ομάδα έχει θωρακιστεί και θέλει να μπει με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση.

Απέναντί του θα είναι μια παραδοσιακή δύναμη, η Μπασκόνια. Ένα σύνολο που έχει σταθερές στο παιχνίδι του.

«Εύχομαι να έχουμε υγεία και να πάνε όλα καλά. Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη. Eιδικά όταν παίζεις στο γήπεδό σου έχεις ένα βαθμό μεγαλύτερης πίεσης. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό και έχει μια δεδομένη αγωνιστική φυσιογνωμία» είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και κατέληξε: «Έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια και αυτό της δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με εμάς, γιατί έδωσε δύσκολους αγώνες με την Μπανταλόνα και την Βαλένθια εκτός».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, υπογράμμισε την ανάγκη να πάει η ομάδα του το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα που θα τρέξει, θα κυνηγήσει να κλέψει μπάλες και να ανοίξει τον αιφνιδιασμό. Ο στόχος μας είναι να πάμε τον αγώνα στο πέντε εναντίον πέντε»

Όσο για το ιστορικό ανάμεσα στις δύο ομάδες; Σε 42 μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει 24 νίκες και η Μπασκόνια 18. Οι Βάσκοι πάντως νίκησαν δύο φορές τον Ολυμπιακό πέρυσι. Και μάλιστα με μεγάλη άνεση.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τα ρόστερ των ομάδων

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει σε πρεμιέρα Euroleague από την σεζόν 2018-2019. Τότε είχε διαλύσει 87-66 στην Μόσχα την Χίμκι. Πέρυσι είχε ηττηθεί 67-68 στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις ενώ πρόπερσι είχε ηττηθεί 82-63 στην Λιόν από την Βιλερμπάν!

Exit mobile version