Πρόβλημα με τον Κώστα Παπανικολάου αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός καθώς ο διεθνής φόργουορντ θα χάσει τους αγώνες στο τουρνουά του ΣΕΦ.

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση για να αποκαταστήσει τον τραυματισμό του. Ο Παπανικολάου πήρε εξιτήριο και θα χρειαστούν κάποιες μέρες ξεκούρασης και έπειτα θα ξεκινήσει την αποθεραπεία του. Τι είναι το ραιβόκρανο Όμως έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τους ειδικούς για το τι είναι το ραιβόκρανο. Και...

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση για να αποκαταστήσει τον τραυματισμό του.

Ο Παπανικολάου πήρε εξιτήριο και θα χρειαστούν κάποιες μέρες ξεκούρασης και έπειτα θα ξεκινήσει την αποθεραπεία του.

Τι είναι το ραιβόκρανο

Όμως έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τους ειδικούς για το τι είναι το ραιβόκρανο. Και βέβαια να ενημερωθεί και ο κόσμος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διεθνής φόργουορντ.

Το ραιβόκρανο σημαίνει και αυχενική δυστονία. Μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία το κεφάλι παίρνει αφύσικη θέση. Για παράδειγμα είτε «στρίβει» προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Συνήθως οφείλεται σε ακούσια σύσπαση των αυχενικών μυών, η λειτουργία των οποίων συνίσταται στη ρύθμιση της θέσης και της κίνησης της κεφαλής.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της νόσου συνίσταται σε περιστατικά τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο έτος της αγωγής. Ή παρουσιάζουν μεγάλη παραμόρφωση (άνω των 30 μοιρών). Διενεργείται απελευθέρωση του Σ-ΚΛ-Μ ή Ζ- επιμήκυνση.

Πηγές:

Κωνσταντίνος Χατζούλης- Χειρούργος Ορθοπαιδικός

Neyrologos.gr