ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Γιατί δεν έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί

Ποιός είναι ο Κανονισμός βάσει του οποίου ο Ολυμπιακός κρατάει (προσωρινά) το ρεκόρ του 18-2 στην Basket League

Ολυμπιακός
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι ποινές έχουν ανακοινωθεί. Ο Ολυμπιακός όμως παραμένει με ρεκόρ 18-2 στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League όπως μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος. Τι συμβαίνει;

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε, αρχικά με αφαίρεση 6 βαθμών από την βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθως οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με νέα αφαίρεση 6 βαθμών από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ επειδή δεν προσήλθαν στο ΣΕΦ για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Κι όπως θυμάστε το φύλλο αγώνα είχε κλείσει στα… γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Εκκρεμεί το ΑΣΕΑΔ

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη περίπτωση, που αφορά στον αγώνα Κυπέλλου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης της αφαίρεσης των 6 βαθμών. Αναμένεται λοιπόν η απόφαση επί της έφεσης του Ολυμπιακού οπότε είναι απόλυτα λογικό να μην έχει ενημερώσει ο ΕΣΑΚΕ την βαθμολογία. Δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση.

Τι γίνεται για την άλλη ποινή, όμως; Την πιο πρόσφατη; Εδώ υπάρχει άλλο θέμα.

Το Αρθρο 18

Βεβαίως η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έκανε έφεση επί της απόφασης αυτής με δεδομένο ότι με δική του απόφαση δεν κατέβηκε στον αγώνα. Και είχε ενημερώσει μάλιστα κι επίσημα. Αρα δεν υπήρχε λόγος να κάνει έφεση.

Οπως βλέπετε όμως στο Αρθρο 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για την περίοδο 2018-2019, οι βαθμοί αφαιρούνται ΜΕΤΑ το τέλος της Κανονικής Περιόδου από την επίσημη βαθμολογία.

Αρα τότε θα φανεί η τελική κατάταξη της Κανονικής Περιόδου και τα ζευγάρια των Πλέι Οφ.

Exit mobile version