ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον ΕΣΑΚΕ

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο πριν το κάνει, είχε προλάβει να καταθέσει το δικό του πλάνο για το νέο αγωνιστικό σχέδιο της Λίγκας.

Ολυμπιακός: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον ΕΣΑΚΕ
Ολυμπιακός: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον ΕΣΑΚΕ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπου αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των πλέι οφ, ωστόσο πριν το κάνει, είχε προλάβει να καταθέσει το δικό του πλάνο για το νέο αγωνιστικό σχέδιο της Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός κάνει αναφορά και στο κομμάτι της ελληνικής διαιτησίας, προτείνοντας λύσεις για τη δημιουργία μιας νέας και ανεξάρτητης ΚΕΔ.

Διαβάστε αναλυτικά τι ζήτησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός:

ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΓΚΑΣ

Αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό, παρουσιάζεται περιεκτικά το πλάνο για τη νέα μορφή του πρωταθλήματος. Αποτελεί μια πρώτη προκαταρκτική μελέτη η οποία μπορεί να διαμορφωθεί και να οριστικοποιηθεί μετά και από απόψεις και προτάσεις των ομάδων και των παραγόντων του πρωταθλήματος.

Θα υπάρχουν 3 αγωνιστικές φάσεις της Νέας Λίγκας. Α’ φάση, η Β’ φάση και τα Play offs. Κάθε φάση θα έχει αυτοτέλεια και αγωνιστικό ενδιαφέρον και η απόδοση της κάθε ομάδας θα αποτελεί προϋπόθεση για την επόμενη φάση.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινάει το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου κάθε έτους με 16 ομάδες. Στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιούνται η κλήρωση του πρωταθλήματος και η παρουσίαση του All Star Game της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται, καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στην Α’ φάση οι ομάδες θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 8 ομάδων. Οι όμιλοι θα χωρίζονται με βάση την κατάταξη της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή ο πρώτος θα πηγαίνει επικεφαλής στον έναν όμιλο και ο δεύτερος στον άλλο και μετά οι ομάδες θα χωρίζονται ανά μία σε κάθε όμιλο. θα διενεργούνται 14 αγωνιστικές σε 14 εβδομάδες καθώς θα παίζουν όλοι με όλους (σε κάθε όμιλο) 7 αγώνες εντός έδρας και 7 εκτός έδρας.

Διαβάστε όσα υποστήριξε ο Ολυμπιακός στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Β’ Φάση: Μετά τους 14 αυτούς αγώνες, οι 4 πρώτοι του κάθε ομίλου θα δημιουργούν την φάση του TOP 8 (8 ομάδες, 4 πρώτοι από κάθε όμιλο) ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα δημιουργούν τη φάση του LOW 8. Στον όμιλο του TOP 8 θα παίζουν όλοι με όλους σε ένα νέο πρωτάθλημα των 14 αγωνιστικών (7 εντός και 7 εκτός έδρας) και στην συνέχεια οι 4 πρώτοι θα πηγαίνουν στα τελικά Play Offs όπου εκεί θα παίζουν τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 σε αγώνες best of 5, όπου θα βγαίνει το ζευγάρι του τελικού και ο τελικός πρωταθλητής καθώς και ο 3ος και 4ος (πάλι σε σειρά best of 5).

Οι ομάδες του LOW 8 θα παίζουν το δικό τους πρωτάθλημα, όλοι εναντίων όλων, όπου μετά από 14 αγωνιστικές (7 εντός και 7 εκτός) οι 2 τελευταίοι θα υποβιβάζονται στην Α2 και οι υπόλοιποι θα κατατάσσονται στην τελική βαθμολογία με βάση την τελική τους θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Με το νέο σύστημα πετυχαίνουμε:

Αλλάζει μετά από 28 χρόνια το αγωνιστικό σύστημα του πρωταθλήματος σε έναν νέο, πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό σύστημα.

Τι αναφέρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το κομμάτι της διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η διαιτησία θα πρέπει να αναδιοργανωθεί σε επαγγελματικά πλαίσια.

Διαβάστε επίσης τα υπόλοιπα νέα που αφορούν την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Exit mobile version