ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Βασίλης Σπανούλης: Ο παράξενος επισκέπτης

Ο Σπανούλης θα επισκεφτεί για πρώτη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού… γαλλικό έδαφος. Τελευταία φορά το είχε κάνει ως «πράσινος» το 2007!

Σπανούλης
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η πρεμιέρα της φετινής Euroleague θα βρει τον Ολυμπιακό στην Λιόν, την Παρασκευή, κόντρα στην Βιλερμπάν. Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει Γαλλική ομάδα στην διοργάνωση. Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια θα αντιμετωπίσει ξανά την Βιλερμπάν. Και- επίσης- για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης θα παίξει σε γαλλικό έδαφος στην Euroleague.

Είναι παράξενο, αλλά αληθινό! Από το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Σπανούλης πρωτοφόρεσε τα «κόκκινα» ο Ολυμπιακός έχει κάνει δύο ταξίδια στην Γαλλία. Πρώτα στις 22/12/2011 στο Νανσί (νίκη με 79-74) και στη συνέχεια στις 10/12/2015 στο Λιμόζ (νίκη με 76-67). Και στους δύο αυτούς αγώνες ο Kill Bill λόγω τραυματισμού δεν ήταν στην αποστολή.

Υπάρχει και καλύτερο όμως… Ο Σπανούλης δεν είχε ταξιδέψει ούτε στην προηγούμενη αποστολή του, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, στην Γαλλία. Δεν είχε ακολουθήσει την ομάδα στο Νανσί στις 5/11/2008 (νίκη των «πράσινων» με 80-70).

Για τελευταία φορά έπαιξε σε γαλλικό έδαφος αγώνα Euroleague ως παίκτης του Παναθηναϊκού, στις 21/11/2007 και στη νίκη με 123-83 επί της Ροάν!

Όπως και να το δούμε είναι πραγματικά εντυπωσιακό ένας παίκτης, όπως ο Σπανούλης, με 302 αγώνες συνολικά στην Euroleague να έχει να παίξει… 12 ολόκληρα χρόνια σε γαλλικό έδαφος. Παρά το γεγονός ότι από το 2016 ως τώρα δεν υπήρχε γαλλική ομάδα στην διοργάνωση, ο χρόνος απουσίας είναι μεγάλος!

Υπάρχει κι ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, ενόψει της πρεμιέρας της Euroleague με την Βιλερμπάν. Για τελευταία φορά είχε παίξει εκεί ο Ολυμπιακός στις 11 Δεκεμβρίου 2003  και είχε νικήσει την Βιλερμπάν με 92-77. Στην αποστολή ήταν ο 18χρονος (τότε) Γιώργος Πρίντεζης. Για την ιστορία προπονητής ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Παναγιώτης Λιαδέλης με 25 πόντους.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version