ΜΠΑΣΚΕΤ

Ουάρντα: Στο Hall of Fame της FIBA o πατέρας του

Ο μπαμπάς του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα υπήρξε παίκτης – μύθος του Αιγυπτιακού μπάσκετ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία του έδωσε μια θέση στην ελίτ του αθλήματος

Συντάκτης: Στέφανος Σύριγγας Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εδώ είναι που λένε το μήλο δεν έπεσε κάτω από την μηλιά. Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Αμρ Ουάρντα έπαιζε μπάσκετ, αλλά ο γιος του δεν ακολούθησε τον δρόμο του.

Γύρισε την πλάτη στην πορτοκαλί θέα και προτίμησε την ασπρόμαυρη μπάλα του ποδοσφαίρου. Και η πορεία του φαίνεται ότι δικαίωσε την επιλογή του. Βέβαια ο παίκτης του Ατρομήτου ποτέ δεν έφτασε στο αγωνιστικό ύψος που είχε φτάσει ο πατέρας του, καθώς ο Μόχσε Μεντχάτ Ουάρντα θεωρείται μύθος για το μπάσκετ της Αιγύπτου. Όχι δεν είμαστε υπερβολικοί και το πόσο σπουδαίο όνομα ήταν ο μπαμπάς Ουάρντα, το δείχνει η τεράστια τιμή που θα του κάνει η FIBA, καθώς θα του δώσει μια θέση στο Hall of Fame της!

O πατέρας του Ουάρντα θα είναι ένα από τα μέλη της «Τάξης του 2019» που θα πάρει μια θέση στο Hall of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η τελετή θα γίνει στο Πεκίνο την παραμονή της έναρξης (30/8) του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, στο οποίο θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδας.
Η «Τάξη του 2019» αποτελείται από σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου μπασκετικού στερεώματος, καθώς ανάμεσα στους άλλους παίκτες και προπονητές μύθους που θα πάρουν μια θέση φέτος στο Hall of Fame είναι ο παλαίμαχος σέντερ του NBA, Αλόνζο Μούρνινγκ, ο Πορτορικανός πρώην παίκτης Αρη, Ηρακλείου και Λάρισας, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ο Αργεντινός τέως παίκτης του Ολυμπιακού, Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, ο Τσέχος, Γίρι Ζίντεκ και ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Ο μπαμπάς Ουάρντα είναι ένας από τους κορυφαίους Αιγύπτιους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, ενώ είχε παίξει με τους «Φαραώ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984.

Exit mobile version