ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ο Διαμαντίδης έχει ζήσει μεγαλύτερες ανατροπές και γι’ αυτό το πίστευε! (Vid)

Είναι ο άνθρωπος που έχει πετύχει 13 πόντους σε 75 δευτερόλεπτα. Που έχει βάλει 2 τρίποντα με χρονική απόσταση 10 δευτερολέπτων. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δε θα πίστευε στην ανατροπή;
Ο Διαμαντίδης έχει ζήσει μεγαλύτερες ανατροπές και γι’ αυτό το πίστευε! (Vid)

Με 40” να απομένουν και με τον Παναθηναϊκό στο -5 ο Δημήτρης Διαμαντίδης σηκώθηκε και είπε στους παίκτες ότι τίποτα δεν τελείωσε.

Το ξέρει καλά ο Διαμαντίδης αυτό. Και φάνηκε… Αν το πιστεύεις, όλα γίνονται. Και ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει ζήσει ανατροπές. Πολύ πιο δύσκολες απ’ αυτή που έγινε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου 2010 στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός στο δρόμο προς το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, υποδέχθηκε την Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά…

Με 1’15’’ πριν το τέλος ο Διαμαντίδης με διείσδυση μπροστά στον Μάρκοτα μείωσε σε 68-71. Οι Σλοβένοι απάντησαν με τον Κένι Γκρέγκορι στα 54’’ και με το σκορ στο 68-73 πλέον. Ο Διαμαντίδης στα 44’’ είχε 2/2 βολές και μείωσε σε 70-73.

Πλέον με 38’’ για το φινάλε, ο Γιάγκοντνικ είχε 2/2 βολές (70-75)  αλλά με 29’’ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με νέο λέι απ μείωσε σε 72-75.

Ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε στην άμυνά του σε κρίσιμη επίθεση της Ολίμπια Λιουμπλιάνα αλλά τελικά αναγκάστηκε να κάνει φάουλ. Με 15’’ για τη λήξη ο Γιάγκοντνικ είχε πάλι 2/2 βολές και οι Σλοβένοι βρέθηκαν στο 72-77.

Πίστευε κανείς στην ανατροπή; Ναι, ο Διαμαντίδης. Με 10’’ για τη λήξη με τρίποντο μείωσε σε 75-77 ενώ με 9’’ πλέον ο Ιλιέφσκι είχε 2/2 βολές και το σκορ πήγε στο 75-79.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε δύο κατοχές σε 9 δευτερόλεπτα. Γινόταν; Ο Μάρκοτα έκανε ανόητο φάουλ με 6,8’’ για το τέλος. Ο Διαμαντίδης είχε 2/2 βολές (77-79) .

Στην επαναφορά ο Φώτσης έκλεψε τη μπάλα, ο Μπατίστ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Διαμαντίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός επικράτησε 95-88.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μόλις είχε πετύχει 13 πόντους σε 75 δευτερόλεπτα!!! Συνολικά τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (αλλά και 11 ασίστ)!

Οι «πράσινοι» ήταν πίσω στο σκορ με διαφορεά πέντε πόντων ενώ απέμεναν λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα αλλά τελικά πήραν τη νίκη!

Θυμηθείτε το!

Πάμε στη Μάλαγα. Ήταν 24 Νοεμβρίου 2011 και με το τρίποντο του Βάλτερς, ενώ απέμεναν 15’’ για το φινάλε, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 75-71.

Μετά από τάιμ άουτ, η τρομερή συνεργασία Καλάθη- Διαμαντίδη και τρίποντο του 3D έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής: 75-74 με 11’’ να απομένουν.

Με 9,6’’ για το τέλος ο Ντάρντεν είχε 1/2 βολές και η Μάλαγα πέρασε με 76-74. Νέα συνεργασία Καλάθη- Διαμαντίδη (με  ταυτόχρονη κίνηση όλων των παικτών όπως θα δείτε στο βίντεο). Τρίποντο του Διαμαντίδη και 76-77. Νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Να φύγει και αυτό το βίντεο!

Αλλά βέβαια έχουμε κι αυτό το αξέχαστο στο Βελιγράδι όπου με το τρίποντο έστειλε την Ελλάδα στον τελικό! Και στο χρυσό μετάλλιο.

Θυμηθείτε το (αλλά αυτό δεν ξεχνιέται)

Υπάρχει βέβαια και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Μόσχα κόντρα στην Χίμκι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με 72-65 ενώ απέμεναν 22’’ για το τέλος!

Τελικά ο αγώνας πήγε στην παράταση («δράστης» ο Φώτσης με… σκαμπίλι στη μπάλα μετά από εσκεμμένη άστοχη βολή του Σπανούλη). Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής με 87-82. Ο Διαμαντίδης είχε αγωνιστεί μόλις για 10’41’’ σ’ εκείνο τον αγώνα.

Θυμηθείτε κι αυτόν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Διαμαντίδης έχει ζήσει μεγαλύτερες ανατροπές και γι’ αυτό το πίστευε! (Vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College