ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Άλμπα 92-69: Σοβαρός, ομαδικός, αποτελεσματικός

Με πολύ μεγάλη εμφάνιση από Παπαγιάννη και Παπαπέτρου και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά χρονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός σάρωσε (92-69) την φορμαρισμένη Άλμπα…
Παναθηναϊκός- Άλμπα 92-69: Σοβαρός, ομαδικός, αποτελεσματικός

Με πολύ μεγάλη εμφάνιση από Παπαγιάννη και Παπαπέτρου και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά χρονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός σάρωσε (92-69) την φορμαρισμένη Άλμπα… Και κυρίως έδειξε ότι παρά τα προβλήματα (πολύ σημαντική η απουσία του Μακ) όταν παίζει άμυνα μπορεί να πετύχει πολλά. Εκπλητικό 16-2 των «πράσινων» στο τελευταίο τετράλεπτο

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα από την Ρεάλ (και τον τρόπο που ήρθε) δεν απογοητεύτηκε αλλά αντιθέτως συσπειρώθηκε και συγκεντρώθηκε. Με συμμετοχή απ’ όλους σε σκορ, ασίστ και ριμπάουντ, με καλή άμυνα, περιόρισε την Άλμπα και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-9. Εκτός των Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, σπουδαία δουλειά έκανε ο Σαντ Ρος, εξαιρετικός ήταν ο Κασελάκης στην άμυνα, αποτελεσματικός στα ριμπάουντ και στην αθόρυβη δουλειά του ο Γουάιτ, μαχητικός ο Μπεντίλ

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή του από την αρχή στην  άμυνα καθώς απέναντί του βρισκόταν μια ομάδα που είχε μέσο όρο 88 πόντους στα τελευταία τρία ματς. Και μάλιστα με 13 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα με ποσοστό κοντά στο 45%. Και περίπου 24 ασίστ. Αυτή η τριάδα  των αγώνων είχε κάνει πολύ επικίνδυνη την Άλμπα.

Το σημείο της κρίσης επίσης ήταν τα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός προστάτεψε πολύ καλά τη ρακέτα του καθώς οι Γερμανοί είχαν κατά μέσο όρο 11 επιθετικά ριμπάουντ  ανά αγώνα. Στο πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό μάζεψαν μόνο 2 και δεν πήραν ούτε ένα πόντο. Και μπορεί τα γρήγορα δύο φάουλ του Νέντοβιτς να αποσυντόνισαν κάπως τον Σέρβο (που όταν επέστρεψε ήταν πολύ βιαστικός) αλλά ο Παναθηναϊκός είχε δύο βασικούς πυλώνες:

Τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 14 πόντους και 3 ασίστ στο πρώτο μέρος. Και τον Γιώργο Παπαγιάννη με 10 πόντους- 3 ριμπάουντ και 2 τάπες στο ίδιο διάστημα.

Κυρίως όμως με την παρουσία του είχε τρομάξει τους Γερμανούς που δίσταζαν να μπουν στη ρακέτα. Το 39-32 του ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά αν οι «πράσινοι» δεν είχαν 0/8 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο.

Με 3/4 τρίποντα απέναντι στη ζώνη της Άλμπα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 48-35 καθώς βρήκε αυτό ακριβώς που του έλειπε για να χτίσει μια καλή διαφορά. Οι «πράσινοι»

συνέχισαν την ίδια καλή δουλειά στην άμυνα κι αυτό τους έδινε αυτοπεποίθηση καθώς με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Νέντοβιτς ξέφυγαν 57-43 στο 26’30’’. Ο Τραυματισμός του Σαντ Ρος (4’06’’ για το τέλος της 3ης περιόδου) ήταν πολύ άσχημο νέο για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε ούτε τον Μακ που υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με την Ρεάλ.

Οι «πράσινοι» ολοκληρωσαν μια εκπληκτική 3η περίοδο με 7/11 τρίποντα (3/4 είχε ο Νέντοβιτς) και σκορ στο 66-52.

Η Άλμπα ανέβασε την πίεση της ψηλά και ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε καλά με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να μειώσουν σε 69-61 στο 33 και σε 76-69 στο 36’. Όμως οι «πράσινοι» απάντησαν με δύο σερί τρίποντα του Παπαπέτρου που έστειλε το σκορ και πάλι σε διψήφια διαφορά στο 37’30’’ (σκορ 83-69).

Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει πλέον το σκοπό του και είχε φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

 

Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Άλμπα 92-69: Σοβαρός, ομαδικός, αποτελεσματικός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College