ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Δεύτερη χειρότερη άμυνα στην Euroleague

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός έπιασε μια… κορυφή σε στατιστική κατηγορία της Euroleague που πάντως δεν τον κολακεύει καθόλου!

Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός έπιασε μια… κορυφή σε στατιστική κατηγορία της Euroleague που πάντως δεν τον κολακεύει καθόλου!

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός με παθητικό 83,71 πόντους παρουσίασε τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη φετινή Euroleague. Χειρότερη επίδοση είχε μόνο η Χίμκι (90,24 πόντοι) ενώ ταυτόχρονα τα πράγματα γίνονταν πολύ χειρότερα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα στους εκτός έδρας αγώνες το παθητικό του Παναθηναϊκού εκτοξευόταν στους 87,29 πόντους. Καθόλου τιμητικός αριθμός πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι στους τρεις τελευταίους του εκτός έδρας αγώνες ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 298 πόντους: Δηλαδή κατά μέσο όρο 99,33 πόντους:  112 από την Ζενίτ και 93 τόσο από την Ζαλγκίρις όσο και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα άσχημα μαντάτα για τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά στην άμυνα είχαν αρχίσει από πέρυσι. Κι αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό για μια ομάδα που κάποτε ο συγκεκριμένος τομέας αποτελούσε τη μεγάλη της δύναμη. Το περσινό παθητικό έφτασε στους 86,86 πόντους. Μόνο η Άλμπα Βερολίνου ήταν χειρότερη (88,61). Επίσης μακριά από το ΟΑΚΑ η άμυνα ήταν «ερείπιο» με παθητικό 88,77 πόντους!

Για να φανταστείτε, μέχρι πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε παθητικό μεγαλύτερο των 80 πόντων μόνο τη σεζόν 2003-2004. Και συγκεκριμένα 80,95 πόντους. Ήταν η σεζόν που είχε παρουσιάσει την πιο χαμηλού επιπέδου ομάδα του στην Euroleague και κανείς δεν είχε απαιτήσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός σταθερά είχε μια από τις καλύτερες άμυνες, ανά σεζόν στην Euroleague.  Και τα πέντε τελευταία χρόνια έχει γράψει τις τέσσερις από τις πέντε χειρότερες επιδόσεις του. Την τελευταία διετία, επίσης, τις δύο χειρότερες επιδόσεις της ιστορίας του.

Οι εποχές του η άμυνα των «πράσινων» δέχονταν κάτω από 75 πόντους είναι πλέον πολύ μακρινές. Κι όσο η άμυνα δεν αποδίδει, τόσο η ομάδα θα χάνει την ταυτότητα και το χαρακτήρα της.

Exit mobile version