ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Μακάμπι 81-63: Κυριάρχησε και την «πάτησε»

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την καλύτερη φετινή του αμυντική επίδοση στην Euroleague και μετά από σπουδαία  εμφάνιση επικράτησε 81-63 της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός- Μήτογλου
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την καλύτερη φετινή του αμυντική επίδοση στην Euroleague και μετά από σπουδαία  εμφάνιση επικράτησε 81-63 της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Η άμυνα ήταν ο τομέας επάνω στον οποίο έχτισε την κυριαρχία του ο Παναθηναϊκός. Ξεπερνώντας έτσι τις προηγούμενες επιδόσεις των 68 πόντων με την Φενέρμπαχτσε και των 69 με την Άλμπα. Ακόμα κι όταν η Μακάμπι, στην 3η περίοδο προσπάθησε να απειλήσει (σ’ ένα πεντάλεπτο που οι «πράσινοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους) τίποτα δε θα άλλαζε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο κυριαρχικός ώστε η Μακάμπι δεν προηγήθηκε ούτε μια φορά (!) ενώ το σκορ στην τελευταία περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αξιώσεις (58-55) δείχνει πόσο σωστά αντέδρασαν οι «πράσινοι». Σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Όντεντ Κάτας.

Με την άμυνά του ο Παναθηναϊκός (και με τον Κάτας να αρχίζει με το αγαπημένο του ψηλό σχήμα) προσπάθησε και κατάφερε να επιβάλλει τα δικά του δεδομένα στο πρώτο μέρος. Με σερί 12-0 έφτασε στο 25-7 ενώ απέμεναν 1’17’’ για το τέλος του πρώτου μέρους.

Η Μακάμπι είχε μείνει στα 3/15 σουτ και οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν έχοντας 9 πόντους στο αιφνιδιασμό και 7 από λάθη αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μηδέν ασίστ (!) για 5 λάθη και ο Παναθηναϊκός είχε κάνει καλή δουλειά.

Με τον Άαρον Γουάιτ να κάνει σπουδαίο παιχνίδι ο Παναθηναικός δεν πτοήθηκε όταν η Μακάμπι με δικό της σερί 7-0 μείωσε σε 34-23 στο 14’. Με τον Μήτογλου πλέον (στο «5») να είναι αιχμή του δόρατος πήρε και πάλι διαφορά κι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο 43-30. Ο Μήτογλου είχε 9 πόντους- 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Γουάιτ είχε ήδη 13 πόντους.

Συνεχόμενες κακές επιλογές του Παπαπέτρου είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσει για πρώτη φορά μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο η Μακάμπι (43-35) αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν γρήγορα με δικό τους 8-0 (σκορ 51-35). Και πρωταγωνιστή σ’ αυτό το διάστημα τον αρχηγό του στην επίθεση. Η Μακάμπι επέμεινε με τα τρίποντα και μείωσε σε 56-48 στο 27’. Οι «πράσινοι» είχαν κακές επιλογές στην επίθεση καθώς η Μακάμπι είχε σφίξει την άμυνά της κι έβρισκε αυτοπεποίθηση επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε αποδιοργανωμένος καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 58-55 στο τέλος της 3ης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 15-2 στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου η Μακάμπι είχε επιστρέψει για τα καλά στον αγώνα. Κι ενώ είχε πετύχει 30 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, μόνο στην 3η περίοδο είχε 25.

Ο Παναθηναϊκός «σκλήρυνε» και πάλι στην άμυνά του και με σερί 9-0 ξέφυγε 67-55 στο 34΄ δείχνοντας  κάπως έτσι ότι η δική του έλλειψη συγκέντρωσης στην 3η περίοδο έδωσε δικαιώματα στην Μακάμπι. Με 3’ για το τέλος η Μακάμπι ήταν έτοιμη να παραδοθεί καθώς είχε σκοράρει μόνο 4 πόντους στην τελευταία περίοδο και ο Παναθηναικός ήταν μπροστά με 71-59. Με επιμέρους σκορ 23-4 οι «πράσινοι» έφτασαν στο 81-59, μισό λεπτό πριν το τέλος κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

 

Exit mobile version