ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Σαντ Ρος: Από τα 6/25 στα 27/45 τρίποντα!

Τα τρίποντα δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του Χάουαρντ Σαντ Ρος μόνο που ο Κουβανός έχει αρχίσει να το αλλάζει αυτό και μάλιστα εμφατικά

Τα τρίποντα δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του Χάουαρντ Σαντ Ρος μόνο που ο Κουβανός έχει αρχίσει να το αλλάζει αυτό! Basket League
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα τρίποντα δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του Χάουαρντ Σαντ Ρος μόνο που ο Κουβανός έχει αρχίσει να το αλλάζει αυτό!

Στον τελικό με τον Προμηθέα, ο Σαντ Ρος είχε 4/7 τρίποντα! Ήταν απλώς η συνέχεια για τον Κουβανό που έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Και πλέον είναι ολοφάνερο στις κινήσεις του ότι δε διστάζει. Η αυτοπεποίθηση με την οποία σηκώνεται για να εκτελέσει είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Από την αποφασιστικότητα και το γερό πάτημα, φαίνεται άλλωστε.

Τα 4/7 τρίποντα στον τελικό ήταν η συνέχεια του ρεσιτάλ που έδωσε στο Κύπελλο ο παίκτης, έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Κόντρα στο Περιστέρι είχε 2/4. Με αντίπαλο το Λαύριο έκανε και ρεκόρ καριέρας με 5/7. Με τον Προμηθέα είχε 4/7. Αυτό σημαίνει ότι στις τρεις αναμετρήσεις του Κυπέλλου και σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Σαντ Ρος είχε 11/18 τρίποντα! Μόνο άσχημο δεν το λες αυτό.

Όπως προαναφέραμε όμως πρόκειται για τη συνέχεια. Διότι από τον Μάρτιο και μετά, ο Κουβανός βλέπει το καλάθι σα… βαρέλι και καταγράφει τρομερά στατιστικά στα σουτ τριών πόντων.

Προσέξτε τη διαφορά που είναι ενδεικτική της κατάστασης. Μέχρι τις 7 Μαρτίου και πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό, σε 10 αγώνες στην Basket League ο Σαντ Ρος είχε 6/25 τρίποντα! Δηλαδή το ποσοστό του ήταν στο 24% και είχε 0,6 εύστοχα τρίποντα σε 2,2 προσπάθειες ανά αγώνα.

Αν αναλογιστούμε ότι ολοκλήρωσε την Κανονική Περίοδο με 22/52 τότε γίνεται αντιληπτό ότι αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Κολοσσό, ο Κουβανός έχει 16/27 τρίποντα σε 8 αγώνες. Δηλαδή 2 εύστοχα σε 3,4 προσπάθειες ανά αγώνα!!!

Με μια απλή πρόσθεση γίνεται φανερό ότι το τελευταίο δίμηνο, σε Basket League και Κύπελλο, ο Σαντ Ρος έχει 27/45 τρίποντα σε 11 αγώνες δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 60%.

Καθόλου άσχημα…

Exit mobile version