ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Η ψηλή πεντάδα με μ.ο. 2.06 μέτρα

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και η ψηλή πεντάδα του Γιώργου Βόβορα λειτούργησε και με το παραπάνω.

Παναθηναϊκός
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική της Euroleague και η ψηλή πεντάδα του Γιώργου Βόβορα λειτούργησε και με το παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με την Μπάγερν έχοντας και τους πέντε παίκτες με ύψος πάνω από δύο μέτρα.

Η αρχική πεντάδα και αυτή του τρίτου δεκαλέπτου προκάλεσε εντύπωση, γιατί δεν την συναντάμε τόσο συχνά. Είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τόσο ψηλές πεντάδες.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Βόβορας επέλεξε να ξεκινήσει με τους Παπαγιάννη (2,20μ.), Μπεντίλ (2,04μ.), Παπαπέτρου (2,03μ.), Καλαϊτζάκης (2,01μ.), Σαντ Ρος (2,01μ.) που ο μέσος όρος ύψους τους είναι 2,06 μέτρα.

Ήταν προφανείς ο στόχος του Έλληνα προπονητή, καθώς ο Καλαϊτζάκης με τα μακριά του χέρια περιόρισε τη δράση του αντιπάλου του και το οπτικό του πεδίο, με τον Μπεντίλ να πιέζει, όπως και ο Σαντ Ρος που περιόρισε σημαντικά αντίπαλο γκαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Τα ρεκόρ Παπαπέτρου- Νέντοβιτς και η άνοδος του Παπαγιάννη

Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε πέντε κλεψίματα και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους από αιφνιδιασμό.

Ο Καλαϊτζάκης έκανε πολύ καλή δουλεία στα περιβόητα deflection που έλεγε και ο Ρικ Πιτίνο.

Ενώ ο Μπεντίλ έβαλε σωστά το κορμί του και κατάφερε να κερδίσει πολλές μάχες.

Έτσι κι αλλιώς η καλή άμυνα ήταν το θεμέλιο, στην οποία έχτισε πάνω ο Παναθηναϊκός και η ψηλή πεντάδα έπαιξε ρόλο στο να έρθει η νίκη για τους «πράσινους».

Exit mobile version