ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ο Ναν που γίνεται σταθερή αξία, ο Χουάντσο που ανεβάζει ρυθμό και ο Καλαϊτζάκης που άρπαξε την ευκαιρία

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της Basket League, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα με 69-54.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι σε μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της Basket League, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα με 69-54.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με όπλο και πάλι την άμυνα, ο Παναθηναϊκός (αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Λεσόρ) «λύγισε» στην Πάτρα τον μαχητικό Προμηθέα με 69-54 για την 11η αγωνιστική της Basket League. Έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο αήττητος, κάνοντας το 11Χ11, ενώ οι Πατρινοί «έπεσαν» στο 7-4.

Ο Κέντρικ Ναν με 15 πόντους και 4 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ των πράσινων και δείχνει ότι σιγά σιγά σταθεροποιεί την απόδοσή του και πως εγκλιματίζεται όλο και περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αγωνίστηκε για περίπου 21 λεπτά, έχοντας 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, δείχνοντας που σιγά σιγά επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του.

Την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του άρπαξε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που σε 20 λεπτά είχε 12 πόντους, 1 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

Οι πράσινοι είχαν 20/34 δίποντα, 13 επιθετικά ριμπάουντ, 19 ασίστ, 12 κλεψίματα, αλλά και 16 λάθη.

Από τον Προμηθέα που το πάλεψε αρκετά, ο Κόφι ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ, ενώ ο Άντονι Κάουαν είχε 13 πόντους, 4 ασίστ, αλλά και 9 λάθη. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πλήρωσε την αστοχία της στα τρίποντα (3/12), αλλά και τα πολλά λάθη (25).

Οσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε συνεχώς ένα προβάδισμα, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν με διαφορά κοντά ή λίγο πάνω από διψήφιο αριθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο βεβαίως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν πιο αποτελεσματική και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην 4η περίοδο δέχθηκε μόλις 8 πόντους. Κάπως έτσι ξέφυγε για πρώτη φορά με 16 πόντους (50-66), για να επικρατήσει τελικά με αυτό το +14.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κουρασμένος μετά τη διαλοβδομάδα στη Euroleague, ωστόσο ακόμη κι έτσι έπαιξε όσο χρειαζόταν ώστε να επικρατήσει χωρίς να καρδιοχτυπήσει.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69

Δείτε εδώ αναλυτικά το φύλλο αγώνα

Exit mobile version