ΠΑΟΚ BC

ΠΑΟΚ- Γαλατασαράι: Βάλτε τους φρένο!

Για την 3η αγωνιστική του BCL ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Γαλατασαράι που είναι αήττητη στον όμιλο και προέρχεται από θρίαμβο επί της Εφές.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League αλλά για να το πετύχει αυτό κόντρα στην Γαλατασαράι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.
Συντάκτης: Γιώργος Νικολαΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League αλλά για να το πετύχει αυτό κόντρα στην Γαλατασαράι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, που σκοράρει πολύ και διαθέτει μια τρομερή τετράδα. Η οποία και κάνει όλη τη δουλειά. Παραμένει αήττητη στον Όμιλο (2-0) ενώ πριν από 48 ώρες νίκησε εκτός έδρας την Εφές.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν είναι εύκολη αλλά με καλή άμυνα, με συγκέντρωση και με ενέργεια μπορεί να τα καταφέρει. Το τζάμπολ θα γίνει στις 19:30 (CS4)

Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα, αφού ο Κάρτερ και ο Λοβ αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού. Επέστρεψαν στις προπονήσεις αλλά ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Βέβαια υπάρχει ακόμα ένα θεματάκι  καθώς η ομάδα δεν είχε αγώνα στην Basket League (ρεπό). Κάτι που σημαίνει ότι είχαν χρόνο να ξεκουραστούν όπως και να εντάξουν εκείνους που αποθεραπεύτηκαν αλλά είναι κι εκτός αγωνιστικού ρυθμού.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σταματήσει την τρομερή τετράδα της Γαλατασαράι

Η Γαλατασαράι προέρχεται από μεγάλη νίκη (92-85) στην έδρα της Εφές. Ο Ντεβόν Ακούν Πουρσέλ έκανε μεγάλη εμφάνιση με 27 πόντους όπως και ο Μέλο Τριμπλ με 22. Ο Ντι Μποστ είχε 15 και ο Κέρι Μπλάκσιρ είχε 14.

Με ρεκόρ 3-2 η Γαλατά βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος Τουρκίας. Δείτε το ρόστερ της ομάδας

Όπως μπορείτε να δείτε στα στατιστικά του πρωταθλήματος της χώρας της, οι τέσσερις προαναφερόμενοι παίκτες πετυχαίνουν τους 68,5 από τους 92 πόντους της ομάδας!

Επίσης και οι τέσσερις μαζί έχουν 48/114 τρίποντα όταν η υπόλοιπη ομάδα έχει 15/37!

Αντίστοιχα στο Basketball Champions League πετυχαίνουν τους 71,5 από τους 95 πόντους της Γαλατασαράι ενώ έχουν 23/49 τρίποντα όλοι μαζί! Η υπόλοιπη ομάδα έχει 3/12…

Στους πρώτους δύο αγώνες της στο BCL έχει επικρατήσει 105-89 της Νίμπουρκ και 89-85 (εκτός) της Ιγκοκέα.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ. Χάρη στην τρομερή τετράδα που προαναφέραμε. Γενικά η Γαλατασαράι είναι μια ομάδα που επιλέγει ξένους οι οποίο κάνουν το step up στην καριέρα τους στη συνέχεια.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει 15 φορές το πρωτάθλημα κι άλλες δύο το Κύπελλο και το Supercup στη χώρα της.  Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της είναι η κατάκτηση του Eurocup το 2016 όταν είχε νικήσει την Στρασμπούρ στον τελικό.

Στην ίδια διοργάνωση έκανε και την πρώτη της σπουδαία πορεία, το 2008 όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Αποκλείστηκε από την Μπανταλόνα. Μέχρι τότε δεν είχε καμία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία.

Το 2014 έφτασε και στα πλέι οφ της Euroleague (αποκλείστηκε 3-0 από την Μπαρτσελόνα) . Αυτές είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές της στιγμές.

Δείτε τη βαθμολογία του Ομίλου στο BCL

 

 

Exit mobile version