ΠΑΟΚ αμαρτίες

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει όλες τις «αμαρτίες» και τα λάθη, που έγιναν στην ομάδα εδώ και χρόνια και τα τραγικά φετινά λάθη και βρίσκεται με την θηλειά του υποβιβασμού γερά σφιγμένη στον λαιμό του. Η ήττα (75-68) από το Περιστέρι δεν έφερε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού και με το ένα πόδι στην πτώση στο...

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει όλες τις «αμαρτίες» και τα λάθη, που έγιναν στην ομάδα εδώ και χρόνια και τα τραγικά φετινά λάθη και βρίσκεται με την θηλειά του υποβιβασμού γερά σφιγμένη στον λαιμό του.

Η ήττα (75-68) από το Περιστέρι δεν έφερε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού και με το ένα πόδι στην πτώση στο κενό και στον υποβιβασμό στην Α2.

Η ομάδα είχε φτάσει στο σημείο μηδέν εδώ και πολύ καιρό. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε όλες τις «αμαρτίες» και τα λάθη, που έχουν γίνει στην ομάδα εδώ και χρόνια. Και φυσικά πλήρωσε ακριβά και τα τραγικά φετινά λάθη και ο βρόχος του υποβιβασμού άρχισε να τον πνίγει

Ο ΠΑΟΚ ζει εδώ και χρόνια με τις… οικονομικές ενέσεις που του κάνει η οικογένεια Σαββίδη, η οποία τον κρατάει στην ζωή. Η οικογένεια Σαββίδη δεν τον έχει αφήσει να πάθει την ανακοπή. Δεν μπορεί όμως, να τον σώσει πάντα από το μοιραίο.

Το μεγάλο λάθος με Μαρκόπουλο και το «φόρτωμα»

Φέτος η κατάσταση έφτασε στο «αμήν». Η ομάδα κουβαλούσε το «φόρτωμα» του μπάτζετ που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Κουβαλούσε το μεγάλο λάθος της απομάκρυνσης από τον σύλλογο του Σούλη Μαρκόπουλου, ο οποίος με τις επιλογές του είχε συμμαζέψει την ομάδα, της είχε δώσει όραμα και ελπίδα. Κι όλα αυτά με ψίχουλα. Με μικρά μπάτζετ.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έφερε επιτυχίες, αλλά το μπάτζετ έφτασε στα ύψη. Δεν φταίει αυτός, βέβαια. Η διοίκηση είχε το καρπούζι και το μαχαίρι.

Η αποχώρηση του Πρέλεβιτς και η αδικία στον Φλεβαράκη

Η αποχώρηση του Μπάνε Πρέλεβιτς από τον προεδρικό θώκο κόστισε ακριβά. Ο Πρέλεβιτς κρατούσε έστω και με ζόρι τα ηνία και η ομάδα έδειχνε ζωντανή.

Φέτος η ομάδα παραλίγο να μην παίξει στην Α1. Πέρασε από χίλια κύματα και το ρόστερ στήθηκε σε χρόνο μηδέν και με πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Ο Κώστας Φλεβαράκης, που είχε αναλάβει το τιμόνι απομακρύνθηκε, χωρίς να του δοθεί καμία πίστωση χρόνου. Ο Φλεβαράκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και έπρεπε να στηριχθεί. Στο κάτω, κάτω πήρε στα χέρια του μια ομάδα στο… παρά πάντα και στο παρά τέσσερα τον έστειλαν σπίτι του.

Το ρίσκο με Χαραλαμπίδη που δεν έπιασε

Μετά η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Κώστα Χαραλαμπίδη. Η επιλογή ήταν ένα ρίσκο, καθώς ο Χαραλαμπίδης δεν είχε την εμπειρία και τις παραστάσεις για να αντέξει αυτό το τεράστιο βάρος.

Κακό έκανε στην ομάδα και η συμμετοχή της στο Basketball Champions League. Την κούρασε. Την ανάγκαζε να παίζει συνέχεια και να καταπονείται χωρίς να υπάρχει λόγος. Και ο αποκλεισμός φυσικά ήταν αναμενόμενος.

Οι κακές αλλαγές ξένων

Στη συνέχεια άρχισαν οι αλλαγές παικτών. Εκεί κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Γιατί για παράδειγμα έπρεπε να φύγουν οι Νόουλς και Ουίγκινς. Οι Ρετ και Ουίλιαμς που ήρθαν δεν έδωσαν τίποτα. Οι Σόρτερ, Μπράουν βέβαια, βοήθησαν. Το κακό όμως, είχε γίνει.

Στη συνέχεια έγινε καπνός και ο Σμιθ και το γλυκό έδεσε.

Το δύσκολο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Και τώρα ο ΠΑΟΚ τρέχει για να αποφύγει το μοιραίο. Η ομάδα είναι στο 5-15 έχοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος, καθώς στη συνέχεια, παίζει με Ρέθυμνο (εκτός), Πανιώνιο (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Λαύριο (εντός), Προμηθέα (εκτός), Ηρακλή (εντός).

 

Δείτε εδώ τα λαϊκά δικαστήρια που έστησαν οι οπαδοί της ομάδας μετά την ήττα απο το Περιστέρι