ΠΑΟΚ BC

ΠΑΟΚ – Ρεάλ Μαδρίτης: O… απίστευτος Μπάνε και η λάθος πάσα του Φασούλα

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό της Ναντ, που έμεινε αξέχαστος για την λάθος πάσα του Φασούλα.

ΠΑΟΚ - Ρεάλ Μαδρίτης
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σαν σήμερα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό της Ναντ, που έμεινε αξέχαστος για την λάθος πάσα του Φασούλα.

Στις 17 Μαρτίου του 1992 ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που διεξήχθη στην Ναντ.

Η «Βασίλισσα» μετά από ένα άτυχο παιχνίδι για τον Δικέφαλο του Βορρά επικράτησε με 65-63. Οι «Ασπρόμαυροι» ήταν πίσω στο σκορ με 60-63. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπαιξε το ένας εναντίον ενός με τον Γιορέντε και τελικά ευστόχησε από τα 8.5 περίπου μέτρα σε 63-63 (8 δευτερόλεπτα και έξι δέκατα πριν το τέλος).

Στα έξι δευτερόλεπτα και τα οχτώ δέκατα ο Μπουντούρης έκανε φάουλ στον Σίμπσον. Ο Αμερικανός αστόχησε από την γραμμή των βολών αλλά την πάσα του Φασούλα προς τον Μπουντούρη, έκλεψε ο Ρίκι Μπράουν, που στην εκπνοή πέτυχε το νικητήριο καλάθι.

Ο μοιραίος του αγώνα Παναγιώτης Φασούλας είχε κάνει ένα από τα καλύτερα του ματς με την φανέλα του Δικεφάλου, με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Χαμηλά είχε μείνει ο Κέν Μπάρλοου που δεν ήταν η… μέρα του, ενώ κορυφαίος ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς με 29 πόντους.

Αξέχαστη έμεινε η εικόνα του τελευταίου με την λήξη της αναμέτρησης, να μην μπορεί να… χωνέψει την εξέλιξη του ματς και να πέφτει στο παρκέ μπρούμυτα και να ξεσπάει σε κλάματα.

Στους ημιτελικούς ο ΠΑΟΚ είχε περάσει με 2-1 νίκες την Ολίμπια Λουμπλιάνας, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο θετικά αποτελέσματα την Γκλάξο Βερόνα.

ΠΑΟΚ: Μπουντούρης 3 (1), Πρέλεβιτς 29 (6), Μπάρλοου 5 (1), Παπαχρόνης 5, Σταυρόπουλος, Φασούλας 17 (11 ριμπάουντ), Φιλίππου 4

Ρεάλ Μαδρίτης: Αντούνεθ 2, Σίμπσον 24 (4), Μπιριούκοφ, Μπράουν 18, Γιορέντε 6, Καργκόλ 6, Ρομάι 2, Α. Μαρτίν 7

Η ατζέντα της ημέρας (17/3)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version