Ο Κίκι Κλαρκ εξήγησε στο Sportime για τα αίτια της απίθανης πτήσης του αήττητου Περιστερίου σε κύπελλο και πρωτάθλημα και οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας

Το Περιστέρι όχι απλά επέστρεψε στην Basket League αλλά δείχνει αποφασισμένο να πρωταγωνιστήσει.

Ένας από τους μπροστάρηδες της ομάδας είναι η… παλιά καραβάνα της, ο Κίκι Κλαρκ που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή του Περιστερίου στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ. Ο Αμερικανός γκαρντ προσδιόρισε μέσω της έντυπης έκδοσης του Sportime τους στόχους του για τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» μέσα από τα «θέλω» του στη 13η του χρονιά στην Ευρώπη και 6η στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση με τον χρόνο να κυλάει υπέρ μας έχοντας ήδη αρχίσει να βρίσκουμε τη χημεία μας». Με τη τοποθέτηση αυτή ο Κλαρκ έδωσε τη δική του εξήγηση για το μέχρι στιγμής αήττητο του Περιστερίου, που έχει κερδίσει στην σειρά, τον Ήφαιστο Λήμνου στο Κύπελλο και ΑΕΚ και Προμηθέα στο πρωτάθλημα.

Ο Κλαρκ  έκανε αναφορά στην χημεία της ομάδας: «Φροντίσαμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά στη διάρκεια της προετοιμασίας και αρχίσαμε να βρισκόμαστε. Η εμπειρία του Βασιλόπουλου παίζει σημαντικό ρόλο και πρόκειται για έναν παίκτη που θα βγει μπροστά αλλά και ο Χάροου να πετύχει μεγάλα καλάθια. Όπως έκανε τόσο με την ΑΕΚ όσο και με τον Προμηθέα. Και γενικότερα ο καθένας έχει αποδεχτεί το ρόλο του για το καλό της ομάδας».

«ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ»

Ο Κλαρκ μίλησε και για τον… διαφορετικό ρόλο που έχει φέτος στην ομάδα. «Εγώ ως βετεράνος… είμαι για τις μεγάλες στιγμές. Έχω αποδεχτεί τον ρόλο μου και ότι θα είναι διαφορετικός από πέρσι. Είμαι εδώ για να κάνω ότι ακριβώς μου ζητήσει ο κόουτς με γνώμονα την εμπειρία μου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εμπειρία είχα και από το Προμηθέα, καθώς έχω παίξει κι εκεί. Για αυτό και φρόντισα να μιλήσω στα παιδιά στο τέλος για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουμε για να φθάσουμε στη νίκη. Οπως και έγινε».

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ ο Κλαρκ είπε χαριτολογώντας: «Όλα τα μεγάλα παιχνίδια για εμένα είναι εύκολα». Κι όσο για τον φετινό του τεχνικό στο Περιστέρι τον Αργύρη Πεδουλάκη υποστήριξε: «Είναι πολύ καλός γνώστης του μπάσκετ και μας το δείχνει καθημερινά από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Πρόκειται για ένα στοιχείο που με κάνει να πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά».

Λέγοντας καλή χρονιά ο Κλαρκ προσδιόρισε και τους στόχους του λέγοντας: «Το Περιστέρι στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στα πλέι οφ. Είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και εκεί όλα μπορούν να συμβούν».

Χωρίς ωστόσο να ξεχνά το Κύπελλο. «Με τον Ηφαιστο αξιοποιήσαμε την έδρα μας και όταν θα έρθει η ώρα να παίξουμε με την Κύμη θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε μία ακόμη πρόκριση. Τώρα όμως προέχει το παιχνίδι με τον Χολαργό για να σημειώσουμε τη τρίτη μας νίκη και να συνεχίσουμε αήττητοι».