ΜΠΑΣΚΕΤ

Πορτογαλία- Ελλάδα 66-60: Πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ

Τυπική είναι η τελευταία υποχρέωση της ελληνικής ομάδας στην Εσθονία αφού άντεχε την ήττα στην Πορτογαλία μέχρι και με 6 πόντους ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση

Για 10η φορά στην ιστορία της η Ελλάδα θα έχει παρουσία στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών όπου κι εξασφάλισε την πρόκριση.
Συντάκτης: Γιώργος Νικολαΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για 10η φορά στην ιστορία της η Ελλάδα θα έχει παρουσία στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών όπου κι εξασφάλισε την πρόκριση.

Η Ελλάδα παρά την ήττα της από την Πορτογαλία (66-60)μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, πήρε το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ και την Σλοβενία. Κι αυτό διότι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της αφού στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με διαφορά επτά πόντων της Πορτογαλίας.

Με μια αγωνιστική να απομένει, με την Ελλάδα να βρίσκεται μια νίκη μπροστά από την Πορτογαλία και με το goal average να είναι στην πλευρά της, ο αγώνας της Κυριακής (12/2-18:00) στην Εσθονία έχει διαδικαστική σημασία.

Δεν ήταν και τόσο καλά τα πράγματα για την Εθνική ομάδα που είχε αρκετά προβλήματα εξαιτίας της αστοχίας στο περιφερειακό σουτ αλλά και των χαμένων ριμπάουντ στην άμυνα. Τα 18 επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων προκάλεσαν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Η Πορτογαλία προηγήθηκε ακόμα και με 11 πόντους διαφορά αλλά όταν βρήκαν στόχο τα πρώτα περιφερειακά σουτ, η κατάσταση άλλαξε.

Η ελληνική ομάδα είχε 0/9 τρίποντα μέχρι το σημείο που η Σταμολάμπρου πέτυχε το πρώτο με 24’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μέχρι το τέλος του αγώνα η Ελλάδα είχε 3/6 τρίποντα, ένα εκ των οποίων (από την Σωτηρίου) της έδωσε το προβάδισμα με 2’54’’ για το τέλος της αναμέτρησης (56-54).

Ακολούθησε σερί 8-0 για την ομάδα της Πορτογαλίας που είχε σε μεγάλη βραδιά την Κορέια (πέτυχε τους 32 από τους 66 πόντους και τα 6 από τα 9 τρίποντα της ομάδας). Όμως και η Ελλάδα είχε την εκπληκτική Μαριέλλα Φασούλα να κυριαρχεί με 27 πόντους- 13 ριμπάουντ και με αξιοθαύμαστη ευστοχία στις βολές (11/13) και να είναι η κορυφαία της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 13-9, 30-22,  46-40, 66-60

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Βασκονσέλος): Ρομπαλό 2, Φερέιρα 3, Κοστούρκοβα 6, Σίλβα 10, Βιάνα 6, Άλβες, Κορέια 32, Φιλίπε 3, Μάρτινς 2, Σοέιρο 2, Ουμαμπάνο

ΕΛΛΑΔΑ (Πρέκας): Αλεξανδρή, Χριστινάκη 13, Φασούλα 27, Παυλοπούλου, Σπανού 8, Σωτηρίου 5, Σταμάτη 2, Σταμολάμπρου 5

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες όλων των ομίλων και ποιες ομάδες εξασφάλισαν ήδη την πρόκριση

Exit mobile version