ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Τελικά το «όχι» του Κλαβέρ ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν ο Βίκτορ Κλαβέρ φερόταν έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και όλοι έλεγαν για το πόσο πολύ θα δυνάμωνε το ρόστερ της ομάδας.

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν ο Βίκτορ Κλαβέρ φερόταν έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και όλοι έλεγαν για το πόσο πολύ θα δυνάμωνε το ρόστερ της ομάδας.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν ο Βίκτορ Κλαβέρ φερόταν έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και όλοι έλεγαν για το πόσο πολύ θα δυνάμωνε το ρόστερ της ομάδας.

Μάλιστα ο Κλαβέρ παρουσιαζόταν ως το «κερασάκι στην τούρτα» για μια ομάδα που τότε είχε κάνει μεγάλες κινήσεις: Ο Ισπανός θα έμπαινε δίπλα σε Γιάννη Μπουρούση, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση. Ενώ σε ό,τι αφορά στην περιφέρεια είχε ήδη αποκτηθεί ο Μάικ Τζέιμς.

Ο Κλαβέρ, που πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην Βαλένθια (απ’ εκεί κατάγεται άλλωστε κι εκεί έπαιξε μπάσκετ για πρώτη φορά, προερχόταν από σπουδαία χρονιά στην  Λοκομοτίβ Κουμπάν. Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα η ομάδα έφτασε στο φάιναλ φορ. Σπουδαίο σύνολο με τους Ντιλέινι, Μπρόκχοφ, Σίνγκλετον, Ράντολφ, Κλαβέρ και Ντρέιπερ κατά κύριο λόγο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρότασή του που υπερέβαινε το 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Μάλιστα το ενδιαφέρον στην ιστορία είχε να κάνει με το ότι οι «πράσινοι» αποφάσισαν τότε να κάνουν την υπέρβαση. Κι ενώ αρχικά ήταν να πάρουν ή τον Μπουρούση ή τον Κλαβέρ, τελικά αποφάσισαν να πάρουν και τους δύο!

Σύμμαχος του Παναθηναϊκού ήταν το υψηλό buyout που αξίωνε η Βαλένθια (διατηρούσε τα δικαιώματα του παίκτη στην Ισπανία) από οποιαδήποτε ομάδα της χώρας ήθελε τον παίκτη. Τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από την Ρεάλ, απαιτούσαν 3 εκατομμύρια προκειμένου να παραχωρήσουν τον παίκτη. Σε ομάδα εκτός Ισπανίας ο Κλαβέρ ήταν ελεύθερος να πάει χωρίς δέσμευση από την Βαλένθια.

Ο Κλαβέρ βρέθηκε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια οι «πράσινοι» περίμεναν την υπογραφή του παίκτη και τον θεωρούσαν σίγουρο. Μόνο που μέσα σε μερικές ώρες όλα άλλαξαν. Η Μπαρτσελόνα που είχε προσλάβει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, κατέθεσε πρόταση 2 εκατομμυρίων στην Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» αποδέχθηκαν την πρόταση και ο Κλαβέρ συνδέθηκε εκ νέου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Έστειλε αρνητική απάντηση στον Παναθηναϊκό όπου- για να είμαστε ειλικρινείς- δεν… πολυψηνόταν να αγωνιστεί.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην επόμενη κίνησή του που ήταν ο ΚέιΣι Ρίβερς. Αρχικά οι «πράσινοι» είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Μανουχάρ Μαρκοϊσβίλι αλλά τελικά επέλεξαν τον Ρίβερς. Και καλά έκαναν!

Τι έδειξε η ιστορία;

Ότι το «όχι» του Κλαβέρ ήταν μάλλον… σωτήριο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός φόργουορντ είχε την πιο… παραγωγική του χρονιά στην Μπαρτσελόνα την περίοδο 2016-2017: Μέσος όρος 6 πόντοι και 4,1 ριμπάουντ!

Στις επόμενες χρονιές του είχε 4,6- 5,3-5,7 και… βαρομετρικό χαμηλό 2,3 κατά μέσο όρο! Η τελευταία του χρονιά (2020-2021) ήταν η χειρότερη στην καριέρα του.

Σε 118 αγώνες με την Μπαρτσελόνα, σε πέντε σεζόν στην Euroleague είχε κατά μέσο όρο 5,1 πόντους…

Ο Παναθηναϊκός έβαλε στη μηχανή του τον Ρίβερς που προσέφερε πολλά στην ομάδα.  Με 11,2 πόντους και 42% στα τρίποντα την πρώτη χρονιά και 8,5 με 43% αντίστοιχα τη δεύτερη είχε μια συνεπή παρουσία.

Σε ό,τι αφορά στο value for money δε χρειάζεται να συζητήσουμε καν… Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε εκατομμύρια για έναν παίκτη που δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα.

Για να καταλάβετε: Στους 118 αγώνες του με την Μπαρτσελόνα στην Euroleague ήταν άποντος στους 19 ενώ σε 18 είχε διψήφιο αριθμό πόντων!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Real Madrid Foundation Basketball Clinic: Ο MVP Ιωάννης Παπαπέτρου «έκλεισε» τις 5 ημέρες γεμάτες μπάσκετ

ΕΟΚ: Κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα η καταγγέλλουσα απόπειρα βιασμού!

Σοκ και δεύτερη σερί ήττα για την Team USA – Πρώτη φορά μετά το 1992!

 

 

Exit mobile version