ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τσάρος… Δημήτριος της Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ θα επεκτείνει τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη που τείνει να γίνει ο κυρίαρχος προπονητής στην ιστορία της Ρώσικης ομάδας. Ο Αντρέι Βατούτιν πρόσφατα τόνισε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας προπονητής θα μπει στον 7ο χρόνο του στο «τιμόνι» της ομάδας και...

Μόσχας
Μόσχας
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΤΣΣΚΑ θα επεκτείνει τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη που τείνει να γίνει ο κυρίαρχος προπονητής στην ιστορία της Ρώσικης ομάδας.

Ο Αντρέι Βατούτιν πρόσφατα τόνισε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας προπονητής θα μπει στον 7ο χρόνο του στο «τιμόνι» της ομάδας και έχει ήδη γράψει μερικά αξιοσημείωτα ρεκόρ.

Πρώτον είναι ο μόνος ξένος προπονητής που έχει μείνει τόσα πολλά χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Θα προσπεράσει τον Έτορε Μεσίνα ο οποίος έχει συμπληρώσει 6 χρόνια στην Μόσχα, όχι συνεχόμενα όμως. Την πρώτη του θητεία έμεινε τέσσερις σεζόν και τη δεύτερη έμεινε δύο.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε μείνει τρία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Ο Γιόνας Καζλάουσκας ένα χρόνο και κάτι μήνες και ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ένα εξάμηνο. Κανένας μη Ρώσος προπονητής δεν έχει μείνει τόσο πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Έσπασε το… πενταετές εμπάργκο!

Παρεμπιπτόντως περισσότερα χρόνια στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ έχουν μείνει οι Εβγκένι Αλεξέγιεφ (12 χρόνια, 1953-1959 και 1960-1966), Αλεξάντερ Γκομέλσκι (επίσης 12 χρόνια, 1969-1980 και 1985-1986), Βίκτορ Γκριγκόριεφ (11 χρόνια, 1937-1948) και Στάνισλαβ Ερέμιν (8 χρόνια, 1992-2000).

Ο Έλληνας προπονητής όμως έχει προλάβει να καταγράψει άλλα αξιοσημείωτα ρεκόρ. Όπως επίσης ότι είναι ο πολυνίκης στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ιτούδης μετρά 151 νίκες στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague κι έχει αφήσει πίσω του τον Μεσίνα που έχει 123.

Επίσης φέτος και συγκεκριμένα την 6η αγωνιστική, ο Δημήτρης Ιτούδης θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα φτάσει στους 200 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 151-43 άρα έχει δώσει 194 αγώνες στην Euroleague ως προπονητής της ομάδας της Μόσχας.

Επίσης έχει κατακτήσει με την ΤΣΣΚΑ 2 τρόπαια Euroleague και πέντε στην VTB League. Εχει αναδειχθεί δύο φορές (2016 και 2019) προπονητής της χρονιάς στην Euroleague και άλλες τρεις στην VTB League.

Exit mobile version