ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαλένθια- Ολυμπιακός 85-92: Της Ισπανίας το φόβητρο (vid)

Ο Ολυμπιακός δε χάνει με τίποτα φέτος επί Ισπανικού εδάφους, νίκησε και την Βαλένθια και σταθεροποιήθηκε στην κορυφή

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός αφού επικράτησε 92-85 στην Βαλένθια κι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός αφού επικράτησε 92-85 στην Βαλένθια κι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έφτασε στις 7 σερί νίκες, στις 18 στο σύνολο ενώ δεν έχασε ούτε έναν από τους τέσσερις αγώνες που έδωσε επί Ισπανικού εδάφους. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν σταθερά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Σλούκας συμμάζεψε το παιχνίδι με την παρουσία του, ο Τόμας Γουόκαπ ανέβασε όλη την ομάδα στην 3η περίοδο, ο ΜακΚίσικ επίσης στο ίδιο διάστημα ενώ ο Βεζένκοφ πέτυχε καθοριστικούς πόντους.

Από τις 10 Ιανουαρίου έχει να ηττηθεί ο Ολυμπιακός στην Euroleague.

Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε σοβαρά ζητήματα στην αρχή καθώς δεν ήταν καλή η προσέγγιση του αγώνα από πλευράς των «ερυθρόλευκων». Η Βαλένθια έβρισκε εύκολους πόντους και προηγήθηκε με 23-9 με τους παίκτες της να έχουν 4/5 τρίποντα και τους Πειραιώτες να μην έχουν λύσεις.

Αυτό το σερί 13-0 των γηπεδούχων έβαλε πρόβλημα και προκάλεσε ανησυχία από την πρώτη στιγμή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά απέναντι στους Ισπανούς.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Βαλένθια στο 25-15 και τον Ολυμπιακό να προβληματίζει έντονα αφού είχε 4 λάθη, είχε δεχτεί 8 πόντους στον αιφνιδιασμό και παράλληλα είχε κάνει μόλις 2 φάουλ δείγμα της έλλειψης ενέργειας απέναντι στους «καταιγιστικούς» γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση. Είχε περισσότερη ενέργεια καθώς ο Σλούκας συμμάζεψε το παιχνίδι (4 ασίστ), ο Παπανικολάου σκόραρε συνεχώς (13 πόντοι) και ο Μπλακ έκανε μεγάλη δουλειά στην άμυνα.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν την δεύτερη περίοδο με 10-0 και συνολικό σερί 15-0 ισοφαρίζοντας σε 25-25 και με την Βαλένθια να έχει μείνει περίπου 5 λεπτά χωρίς πόντο.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Ολυμπιακός μπλέχτηκε εκ νέου, έκανε λάθη και η Βαλένθια έτρεξε νέο σερί 10-0. Το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας ήταν ότι πλην Σλούκα δεν είχε βοήθειες από τους περιφερειακούς παίκτες.

Οι γηπεδούχοι έφυγαν ξανά σε διψήφια διαφορά (40-27) καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πάρει 13 πόντους από αιφνιδιασμό και 12 από λάθη του Ολυμπιακού.

Το ημίχρονο βρήκε την Βαλένθια στο +10 (σκορ 45-35) και τον Ολυμπιακό να έχει κάτι πρωτόγνωρο για τα φετινά του στάνταρντ: Περισσότερα λάθη (11) από ασίστ (9).

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 50-48 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου με τον Γουόκαπ να έχει 8 πόντους (με 2/2 τρίποντα αν και είχε 0/4 στο πρώτο μέρος) και να «τιμωρεί» την επιλογή των Ισπανών να τον αντιμετωπίσουν under και να του δίνουν το σουτ.

Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε στο 15-0 όταν πέρασε μπροστά με 52-50 και καθώς ο Γουόκαπ συνέχισε να σκοράρει (3/3 τρίποντα και 11 πόντους όλους στην 3η περίοδο) η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 57-52. Όταν μπήκε και ο ΜακΚίσικ στην εξίσωση για την επίθεση τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άνετα.

Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε σφίξει. Η Βαλένθια είχε 4 λάθη για 11 ασίστ στο πρώτο μέρος και 6 λάθη για 2 ασίστ στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες σταμάτησαν να δέχονται πόντους στον αιφνιδιασμό ή από λάθη και τιμωρούσαν πλέον οι ίδιοι την Βαλένθια.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε στο +15 για τον Ολυμπιακό (73-58) και όλα λειτουργούσαν ιδανικά. Οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν με τον Πρέπελιτς να δίνει λύσεις έξω από τα 6,75 μέτρα (69-75) αλλά το τρίποντο του Βεζένκοφ με 3’36’’ για το τέλος αποδείχθηκε καθοριστικό αφού έστειλε τον Ολυμπιακό στο +11 (σκορ 80-69).

Ακόμα ένα τρίποντο από τον Παπανικολάου έστειλε τον Ολυμπιακό στο 88-78 με 36’’ για το τέλος και τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-35, 58-65, 85-92

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μουμπρού): Χάρπερ 11, Κλαβέρ 8, Πρέπελιτς 21, Πραντίγια, Γουέμπ 14, Λόπεθ- Αροστέγκι 2, Τζόουνς 5, Ράντεμπο 7, Έβανς, Ντούμπλιεβιτς 9, Αλεξάντερ 2, Ριβέρο 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 13, Κάνααν 7, Λαρεντζάκης, Φαλ 5, Σλούκας 10, Βεζένκοφ 20, Παπανικολάου 22, Μπόλομποϊ, Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Exit mobile version